29.02.2012. / 22:17

Autor: Hina

Hajduk kažnjen zbog rasizma

Delegat utakmice je u svom izvješću uz ostalo napisao da su navijači Hajduka bacali pirotehničkih sredstava na teren, te da su u više navrata rasistički vrijeđali tamnoputog igrača Istre Henrija Bellea

ArhivaArhivaDisciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević donio je odluku o kažnjavanju splitskog Hajduka sa 80.000 kuna zbog rasističkog vrijeđanja igrača Istre Henrija Bellea, te bacanja pirotehničkih sredstava za vrijeme utakmice 19. kola u kojoj su proteklog vikenda na Poljudu Hajduk i Istra 1961 odigrali 1-1, izvijestila je u srijedu Udruga nogometnih prvoligaša.

Delegat utakmice je u svom izvješću uz ostalo napisao da su navijači Hajduka bacali pirotehničkih sredstava na teren, te da su u više navrata rasistički vrijeđali tamnoputog igrača Istre Henrija Bellea. Delegat je izvijestio da su gledatelji "hukanjem" vrijeđali Bellea, pa je zbog toga sudac Vlado Svilokos u 65. minuti nakratko prekinuo utakmicu te je zatražio da se putem razglasa objavi upozorenje da će u ponovljenom slučaju prekinuti susret.

U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Udruge prvoligaša navodi se kako je kod izricanja kazne disciplinski sudac kao olakotnu okolnost uzeo u obzir činjenicu da je Hajduk izvijestio da je poduzeo sve raspoložive i propisane mjere u pripremi i organizaciji utakmice, te angažirao sve potrebne službe. Otegotna činjenica za Hajduk bila je da je klub tijekom ove sezone već bio pravomoćno kažnjavan zbog upotrebe pirotehnike (7. i 13. kolo), te rasističkog vrijeđanja (7. kolo).

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika