01.03.2012. / 12:00

Autor: Nacional.hr

HDZ obranu plaća više od 200 000 kuna

Tomislav Penić je uvjeren kako je optužnica puna manjkavosti i kako imaju dovoljno argumenata za njeno rušenje

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHDZ će za obranu u sudskom postupku zbog afere s crnim fondovima mjesečno isplatiti dvojici odvjetnika, Tomislavu Peniću i Davorinu Budinu, 200 tisuća kuna plus PDV, piše Jutarnji list.

Najveća oporbena stranka je odvjetnike angažirala 20. prosinca 2011. godine, nakon što im je suradnju otkazao odvjetnik Vladimir Gredelj zbog 'nepremostivih razlika u gledanju na predmet obrane'. Informaciju o visini naknade za odvjetničke usluge potvrdio je i sam Budin.

Saznaje se kako iako obavljaju odvjetničke poslove za HDZ više od dva mjeseca, zasad još nisu primili honorar. Navodi se kako na tom neće previše inzistirati, jer su u bliskim odnosima sa strankom.

Tomislav Penić je uvjeren kako je optužnica puna manjkavosti i kako imaju dovoljno argumenata za njeno rušenje. Problem bi mogao biti to što će neki okrivljenici priznati djelo, ali će iskoristiti i svoje pravo neodgovaranja na pitanja. Nagađa se kako će obrana za sve pokušati okriviti bivšeg predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera i njegove suradnike.

Podsjetimo kako USKOK tereti HDZ da je u razdoblju od 2003. do 2009. godine nezakonito pronevjerio preko 30 milijuna kuna, navodno je taj novac preko privatne tvrtke Fimi medije izvučen iz državnih institucija i javnih poduzeća. Penić i Budin već devet godina imaju zajednički odvjetnički ured. Prije udruživanja Budin je radio kao zagrebački državni odvjetnik, dok je Tomislav Penić bio tajnik Ministarstva pravosuđa.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 02.03.12. 06:11

sta jos reci o ocu nacije i njegovoj stranci......
bili smo netko i nesto u SFRJ....otkad on preuze vlast.....postadosmo nitko i nista.....vrlo bolno za sve nas koji volimo Hrvatsku, a nemamo mogucnost da bilo sto napravimo da skinemo tzv. domoljube koji od prosperitivne drzave napravise groblje sa zivim mrtvacima.... i jos uvijek laju kako vole i ljude i drzavu.....ako postoji nesto kao sto religija kaze Bog sve vidi....cudim se da vec dvadesetak godina nista ne poduzima.....
osobno me boli do besvjesti, bez obzira sto nisam u Hrvatskoj, ovakvo bijedno propadanje Hrvatske.....
a HDZ-e kao krpelj uhvatio se i nikako da ga se rijesimo.....dokle...?????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika