05.03.2012. / 08:08

Autor: Hina

Teške borbe na jugu Sirije

Tijekom noći vođene su teške borbe između snaga lojalnih sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu i pobunjenika koji su krenuli u koordinirane napade na vojne nadzorne točke na cestama južnog sirijskog grada Dere na granici s Jordanom, izvijestili su sirijski aktivisti u ponedjeljak.

Na jugu Sirije ponovno se razbuktao sukobNa jugu Sirije ponovno se razbuktao sukobTijekom noći vođene su teške borbe između snaga lojalnih sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu i pobunjenika koji su krenuli u koordinirane napade na vojne nadzorne točke na cestama južnog sirijskog grada Dere na granici s Jordanom, izvijestili su sirijski aktivisti u ponedjeljak.

"Slobodna sirijska vojska napala je istovremeno nekoliko nadzornih točaka i fortifikacija na cestama. Tenkovi odgovaraju pucajući iz protuzrakoplovnih strojnica na stambene četvrti a snajperisti vojske pucaju na sve što se kreće, čak i na plastične vrećice", rekao je agenciji Reuters iz Dere Maher Abdelhak, jedan od aktivista.

"Viđeno je oko 20 autobusa s vojnicima kako s nogometnog stadiona na sjeveru grada idu prema južnom sektoru na granici s Jordanom", dodao je.

Izvješća nisu potvrđena i iz neovisnih izvora no izvori iz oporbe su rekli da su pobunjenici, labavo povezani u okviru Slobodne sirijske vojske, posljednjih dana pojačali napade na jugu, sjeveru i istoku Sirije kako bi oslabili pritisak na grad Homs gdje je sirijska vojska prošlog tjedna zauzela četvrt sunitskih muslimana.

Vezane vijesti

Sirijsko topništvo i dalje bombardira Homs

Sirijsko topništvo i dalje bombardira Homs

Sirijsko topništvo gađalo je područja Homsa pod kontrolom pobunjenika u ponedjeljak prije očekivane vladine objave da je na referendumu, koji su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika