01.03.2012. / 10:09

Autor: Nacional.hr

Pet godina CARNetovog Portala za škole

Jedna od glavnih zadaća Portala za škole je prikupljanje, klasificiranje i objavljivanje digitalnih nastavnih materijala, pisanih od strane nastavnika osnovnih i srednjih škola ali i njihovih učenika

www.skole.hrwww.skole.hrPrvoga ožujka 2012. godine CARNetov Portal za škole obilježava 5. godišnjicu svog postojanja. Nastao je kao Portal za predstavljanje prvenstveno CARNetovih usluga, a s vremenom je prerastao u središnje mjesto za objavu svih aktualnih informacija vezanih uz osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj. U proteklih pet godina na Portalu za škole objavljeno je 4500 tekstova u 31 rubrici te ostvareno više od 4 milijuna posjeta. Kvaliteta Portala prepoznata je i na regionalnom festivalu Web Fest .Me 2011 na kojem je uvršten među tri najbolja weba u kategoriji Edukativne stranice. Pored toga na natjecanju VIDI Top 100 Portal za škole uvršten je među 10 najboljih u kategoriji.

Smješten na stranici www.skole.hr Portal za škole predstavlja web sjedište koje sadrži i redovito objavljuje mnoštvo korisnih i zanimljivih informacija za sve učenike, nastavnike i roditelje te sve one koje zanima primjena tehnologije u nastavi i informacije o hrvatskom školstvu. Također, svi nastavnici koji žele surađivati s kolegama iz cijele Hrvatske putem Portala mogu razmijeniti svoja znanja i digitalne nastavne materijale.

Jedna od glavnih zadaća Portala za škole je prikupljanje, klasificiranje i objavljivanje digitalnih nastavnih materijala, pisanih od strane nastavnika osnovnih i srednjih škola ali i njihovih učenika. Te materijale nastavnici mogu iskoristiti za osuvremenjivanje i obogaćivanje nastave, dok učenicima služe kao nadopuna nastavi ili za samostalno učenje.

Pored navedenog, među najpopularnije rubrike svakako se ubrajaju rubrike za učenike koje sadrže obrazovne i edukativne tekstove, upute i savjete o učenju, ali i organizaciji slobodnog vremena te druge korisne informacije.

Nastavnicima su namijenjene rubrike s mnoštvom sadržaja za pomoć u svakodnevnom radu, vezane uz metodiku, financiranje projekata i rad stručnih suradnika. Roditelji pak mogu pronaći tekstove i savjete o odgoju djece.

Sadržaj na Portalu za škole kontinuirano se razvija pa je u posljednjih par godina obogaćen novim rubrikama od kojih izdvajamo Vijesti iz škola koje pišu sami nastavnici, Školske novine i Audio kutak koji sadrži edukativne emisije Hrvatskog radija.

Tijekom pet godina postojanja Portala održano je sedam natjecanja za učenike i nastavnike od kojih valja izdvojiti natjecanje Skockajte web! koje se održava svake godine. Riječ je o natjecanju na kojem se bira najbolji školski web te se ujedno educira učenike i nastavnike kako napraviti dobar školski web.

Vezane vijesti

U Zagrebu prvi TeachMeet susret uživo

U Zagrebu prvi TeachMeet susret uživo

U Zagrebu će se 21. travnja 2012. u organizaciji udruge Samo jedan klik i CARNetove E-learning akademije održati prvi TeachMeet susret u Hrvatskoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika