06.03.2012. / 13:57

Autor: Totalsport

Schleck odustao od nastavka utrke Paris-Nice

Dodajmo kako umirovljeni talijanski biciklist Mario Cipollini (44) planira povratak natjecateljskom ritmu na ovogodišnjem izdanju prestižne utrke Giro d'Italia (5. do 21. svibnja)

Andy Schleck (Reuters)Andy Schleck (Reuters)Luksemburški biciklist Andy Schleck odustao je od daljnjeg natjecanja na utrci Paris-Nice, koja se održava ovog tjedna, zbog želučanog virusa.

- Još je jučer nakon druge etape Schleck rekao da mu je loše i da se osjeća jako slabo. Jutros mu je već bilo malo bolje, ali se prilikom vožnje u autobusu ponovno požalio bolove u trbuhu zbog čega smo odlučili odustati od daljnjeg natjecanja - rekao je sportski direktor momčadi RadioShack-Nissan Alain Gallopin.

Luksemburžanin je bio jako razočaran ovakvim raspletom situacije.

- Žarko sam želio pokušati. Ali kada je bolest u pitanju ne možete puno toga učiniti. Moram dopustiti tijelu da se oporavi od ovoga. Šteta, želio sam dobar nastup na utrci, ali ne smijem si ugroziti ostatak sezone - rekao je Schleck.

U prvoj etapi voženoj u ponedjeljak Schleck je završio kao 142. sa više od minute zaostatka za pobjednikom prologa, dok je u ponedjeljak bio tek u trećoj skupini biciklista koji su prošli ciljem sa više od 10 minuta zaostatka. Luksemburžanin je natjecanje "završio" kao tek 155. biciklist ukupnog poretka sa 12 minuta i jednom sekundom zaostatka.

Dodajmo kako umirovljeni talijanski biciklist Mario Cipollini (44) planira povratak natjecateljskom ritmu na ovogodišnjem izdanju prestižne utrke Giro d'Italia (5. do 21. svibnja).

- Tražit ću rezultate znanstvene studije kako bih shvatio do kojih je promjena došlo kod vrhunskih sportaša tijekom godina. Uvjeren sam da danas 45-godišnjak može biti kompetitivan sportaš - rekao je Cipollini za Gazzettu dello Sport.

Tijekom karijere Cipollini je bio poznat kao sjajan sprinter. Pobijedio je ukupno na 12 etapa Tour de Francea, na 42 etape Gira i na tri etape Vuelte. Tijekom 17-godišnje profesionalne karijere "Super Mario" je skupio ukupno 189 pobjeda.

Vezane vijesti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Robert Kišerlovski osvojio je ukupno 13. mjesto na kraju utrke Tour de Suisse, koja najboljim biciklistima svijeta služi kao generalna proba za Tour… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika