06.03.2012. / 16:03

Autor: Naciona List

Naciona list: Priveden zbog plagiranja Milanovića

Uz brojne materijalne dokaze koji ukazuju na Čačićevo nezakonito umnažanje vlastite moći, nadležni organi reda ukazali su i na njegovu bahatost i nadmenost, koja je nimalo slučajno izašla na vidjelo baš u trenutku kad je netragom nestala iz autorskog repertoara originalnog premijera

Kod Čačića su pronađeni brojni plagijati, uključujući i falsificirani internacionalni hit "Tata vozi polako"; (Photomontage: Chees)
Kod Čačića su pronađeni brojni plagijati, uključujući i falsificirani internacionalni hit "Tata vozi polako"; (Photomontage: Chees) Hrvatska policija nastavila je s antipiratskom akcijom Bi-ti Đanki, koja poprima sve šire razmjere: nakon jutrošnjeg privođenja dvojice kaštelanskih mladića, pod optužbom da su skinuli nekoliko filmova, računalnih igara te program Microsoft Office, kako doznaju dobro obaviješteni izvori Naciona lista, specijalna policija upala je tijekom poslijepodnevnih sati u obiteljsko zdanje potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, koji je navodno nezakonito kopirao i diljem zemlje rasparčavao funkciju predsjednika Vlade Zorana Milanovića.

Neslužbeno doznajemo da je Čačić svakodnevno i u brojnim primjerima zloupotrebljavao funkciju svoga nadređenog, što je protivno nekolicini međunarodnih zakona, poput hrvatskog Ustava, Zakona o Vladi, koalicijskog ugovora i Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Svjedoci tvrde da su ga, među ostalim, vidjeli kako bez znanja Zorana Milanovića koristi poziciju Zorana Milanovića da bi pregovarao s Mađarima o slučaju Ina te kako postavlja kompromitirane političke kadrove u uprave državnih kompanija, plagirajući autoritet funkcije predsjednika Vlade RH. Uz brojne materijalne dokaze koji ukazuju na Čačićevo nezakonito umnažanje vlastite moći, nadležni organi reda ukazali su i na njegovu bahatost i nadmenost, koja je nimalo slučajno izašla na vidjelo baš u trenutku kad je netragom nestala iz autorskog repertoara originalnog premijera.

"Sve navedeno na koncu je rezultiralo drastičnim smanjenjem prodaje originalnog Milanovića na tržištu javne popularnosti", navodi DORH u svom priopćenju, u kojem tereti Čačića da je nezakonito reproducirao brojne hitove, među kojima se ističu "Tko su zapravo ti ljudi koji me kritiziraju?", "Gospodine Hernady, odsad samo pričate sa mnom", "Previše sam bahat", i dakako, nezaboravnu numeru "Nije vam ovo HDZ-ova Vlada!"

Najveći problem za istražitelje bila je činjenica što je Čačić dosta uvjerljivo plagirao funkciju predsjednika Vlade, pa su se dobrano namučili da utvrde tko je kopija a tko original. Dvojbu su riješiti tek nakon što im je premijerski original potvrdio autentičnost tako što je na sva pitanja odgovorio sa 'možda' i 'vidjet ćemo'.

Čačić je neposredno nakon privođenja dao iskaz MUP-ovim istražiteljima u kojem je navodno priznao delikt za koji je optužen, ali je odbacio optužbe o nezakonitom korištenju Zorana Milanovića. Čačić, naime, tvrdi da mu je Milanović prepisao svoja autorska prava, nakon što je pročitao po njega nimalo optimističnu gospodarsku brošuru Ive Josipovića o zaštiti autorskih prava "Kol'ko para, tol'ko muzike".

U izjavi za Naciona list, međutim, stvarni premijer u potpunosti odbacuje Čačićeve navode. "Ja sam oriđinal", samouvjereno nam je prokomentirao navodno autentični Milanović.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 06.03.12. 17:29

Bravo Naciona !

Ko piše (?), duhovito piše !

Uvijek se nasmijem


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.