06.03.2012. / 19:52

Autor: Hina

Hajduk španjolskoj agenciji mora platiti 1,2 milijuna dolara plus kamate

Hrvatski nogometni klub Hajduk zaprimio je presudu Županijskog suda u Splitu kojom je potvrđena presuda prvostupanjskog suda u Splitu po kojoj je Hajduk u obvezi isplatiti tužitelju, španjolskoj menadžerskoj agenciji A.F.I.S.A. iznos od 1,2 milijuna američkih dolara s pripadajućom kamatom, priopćila je danas kasno poslije podne Hajdukova uprava.

Hrvoje Maleš i Krasimir BalakovHrvoje Maleš i Krasimir BalakovHrvatski nogometni klub Hajduk zaprimio je presudu Županijskog suda u Splitu kojom je potvrđena presuda prvostupanjskog suda u Splitu po kojoj je Hajduk u obvezi isplatiti tužitelju, španjolskoj menadžerskoj agenciji A.F.I.S.A. iznos od 1,2 milijuna američkih dolara s pripadajućom kamatom, priopćila je danas kasno poslije podne Hajdukova uprava.

HNK Hajduk poduzet će sve pravne radnje sukladno zakonu o parničnom postupku i stupit ćemo u kontakt sa tužiteljem radi otvaranja razgovora oko rješavanja obveza definiranih pravomoćnom presudom, navodi se u priopćenju Uprave Hajduke.

Ovaj je sudski spor između Hajduka i španjolske menadžerske agnecije trajao 13 godina. Ta je agencija posredovala 1996. godine u transferu dvojice tadašnjih Hajdukovih nogometaša Ivice Mornara i Mirsada Hibića u španjolski klub Sevilla, koji je, prema medijskim navodima, iznosio 2,4 miljuna dolara od čega je, po ankesu ugovora, polovica trebala pripasti toj agenciji. Kakoo agencija nije dobila taj iznos, ona je 1999. godine podnijela tužbu protiv Hajduka.

U današnjem priopćenju Hajduka se ne spominje u kojem razdoblju klub mora izmiriti dugovanja španjolskoj menadžerskoj agenciji, ali neslužbeno taj je rok dva tjedna od trenutka zaprimanja presude Županijskog suda u Splitu.

Zagrebački odvjetnik Igor Hrabar, koji je u ovom sudskom sporu zastupao španjolsku menadžersku agenciju A.F.I.S.A., nedavno je izjavio kako postoji mogućnost dogovora između Hajduka i španjolske agencije.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 07.03.12. 07:03

Ovo je dokaz da su komunisti totalno nesposobni.
Općepoznato jest da je Jajduk crveni i da je grad Split leglo udbaša.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika