07.03.2012. / 10:09

Autor: Totalsport

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

- Sjajan je osjećaj kada uđete prvi u cilj. Borio sam se do zadnjeg metra i uspio sam

Jakov Fak (lijevo) - ReutersJakov Fak (lijevo) - ReutersHrvatski 24-godišnji biatlonac Jakov Fak, član slovenske reprezentacije, osvojio je zlatnu medalju u individualnoj utrci na 20 kilometara na Svjetskom prvenstvu u u njemačkom Ruhpoldingu.

Fak je promašio jednu metu, baš kao i Francuz Simon Fourcade. No, Fak je u zadnjem krugu bolje trčao, bio je brži, te je na kraju imao za sedam sekundi bolje vrijeme od srebrnog Francuza. Fak je u cilj ušao s vremenom od 46 minuta, 48 sekundi i dvije desetinke. Treće mjesto osvojio je Čeh Jaroslav Sokoup, koji je s također jednom promašenom metom zaostao za Fakom 12.3 sekunde.

- Sjajan je osjećaj kada uđete prvi u cilj. Borio sam se do zadnjeg metra i uspio sam. Morao sam ostati fokusiran i miran. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli - izjavio je Fak za Radio Sloveniju.

Ovo je Mrkopljaninu već četvrta medalja s velikih natjecanja. U hrvatskom dresu osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 2009. godine u južnokorejskom Pyeongchangu na 20 km individualno, dok je na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru 2010. godine bio brončani u sprintu na 10 km.

Ovo mu je druga medalja koju je osvojio za Sloveniju na ovom prvenstvu. Prije zlata na 20 km, uzeo je i srebro kao član mješovite štafete Slovenije.

SP u biatlonu, individualno 20 km, muški:

1. Fak (Slo) 46:48.2

2. Fourcade (Fra) +7.0

3. Soukup (Češ) +12.3

...

Vezane vijesti

Junior Dadić za povijest, Faku srebro

Junior Dadić za povijest, Faku srebro

Turski gradić Erzurum bio je domaćin ovogodišnjeg Svjetskog juniorskog i Svjetskog prvenstva do 23 godine u skijaškom trčanju koje se održavalo od… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 07.03.12. 11:21

Ma koga u Hrvatskoj briga za Faka!?! Imamo mi Mamića. I Markovića. I Srebrića.I 1. nogometnu ligu. I Dinamo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika