07.03.2012. / 12:20

Autor: Nacional.hr

Otkriven propagandni 'film ceste'

Film traje sedam minuta i 18 sekundi, u njemu se uglavnom koriste arhivske snimke

Božidar Kalmeta (Pixsell)Božidar Kalmeta (Pixsell)Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka je 2007. godine za izradu sedam i pol minuta dugog promotivnog filma o uspjesima Sanaderove vlade u prometnom sektoru, isplatilo tvrtki Nevenke Jurak, Fimi media, 612 tisuća kuna, piše Večernji list.

Film Prometna renesansa Hrvatske nikad nigdje nije bio prikazan i sumnjalo se u njegovo postojanje.

Navodi se kako je film izravna poveznica bivšeg ministra Božidara Kalmete s Fimi medijom. Podsjetimo kako je Nevenka Jurak u svom iskazu USKOK-u potvrdila kako je Ministarstvo taj film platilo, kako se nikad potpisani ugovor trebao potpisati 2008. godine. Prometna renesansa Hrvatske je snimljena godinu dana ranije i 2008. godina se spominje kao 'bliža budućnost'.

Film traje sedam minuta i 18 sekundi, u njemu se uglavnom koriste arhivske snimke.

Na početku promotivnog filma navodi se kako Hrvatska ima izrazito povoljan geostrateški položaj, a osim cestovne infrastrukture u filmu se veličaju uspjesi i planovi bivše Vlade u željezničkom, riječnom, morskom i zračnom prometu. Osim dječaka s bumerangom na početku filma i Ive Sanadera, jedina osoba koja se pojavljuje u filmu jest Kalmeta, koji je i platio taj film.

Podsjetimo kako se preko Fimi medie izvlačio novac iz državnih tvrtki i institucija, zbog čega je podignuta i optužnica.

Vezane vijesti

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Prije sudske odluke o utemeljenosti optužnice protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea u slučaju… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 07.03.12. 12:31

Kalmeta-oličenje HDZ-ova i osobnog licemjerja,bezobrazluka i nemoralnosti.Socijalna osjetljivost prema građanima Hrvatske je ne ravna nuli,već ispod svakih ljudskih kriterija.Čisti životinjski instikti u kojima jedi da nebudeš pojeden.Zakoni životinjskog carstva i zakona džungle.I tamo vrijede neka pravila;jedi koliko ti je dosta ostalo ne ubijaj ali u borbi za teritorij,nema kriterija.Ubija se sve što ugrožava osvojeni teritorij.To je Kalmeta sa svojom strankom HDZ.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 07.03.12. 18:11

Kako je moguće da je ovaj mafijaš još na slobodi? Izgleda da su svi isti.


registracija
12/1/11

siziff, 07.03.12. 21:24

Vidi molim te!
Naš Kaljmeta je imao i glumačkih pretenzija.

Šteta šta nije film prikazan, možda bi Holivud pokazao interes.

Šta mi imamooooooo! Niko nam nije ravan !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika