07.03.2012. / 12:32

Autor: Totalsport

FA Cup: Chelsea u četvrtfinalu

Chelsea je prolaz među osam najboljih osigurao u drugom poluvremenu

Igrači Chelseaja (Reuters)Igrači Chelseaja (Reuters)Nogometaši Chelseaja pobijedili su u gostima dugoligaša Birminghama s 2-0 u ponovljenoj utakmici 5. kola FA Cupa i plasirali se u četvrtfinale.

U prvoj utakmici na Stamford Bridgeu bilo je 1-1. Tada je ''bluese'' još vodio u međuvremenu smijenjeni portugalski trener Andre Villas-Boas. Njegov nasljednik Roberto di Matteo, koji je postavljen kao privremeni menadžer, započeo je svoju avanturu pobjedom u ovoj utakmici.

Chelsea je prolaz među osam najboljih osigurao u drugom poluvremenu. Prvo je Juan Mata iz jedne gužve zabio s nekih 7 metara u 55. minuti, a samo šest minuta kasnije, Raul Meireles je projektilom izvan kaznenog prostora osigurao pobjedu ''plavcima''.

Mogao si je Chelsea priuštiti i propušteni kazneni udarac u 70. minuti. Udarac Mate zaustavio je Birminghamov irski vratar Colin Doyle. Mati je to bio već treći promašeni penal od ukupno sedam koliko ih je izveo u karijeri.

Chelsea će u četvrtfinalu igrati protiv još jedne momčadi iz Championship lige (druga liga), Leicester Cityja.

FA Cup, 5. kolo, ponovljena utakmica:

Birmingham - Chelsea 0-2 (Mata 55, Meireles 61)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika