07.03.2012. / 16:05

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor:

Trebali su potjerati Pašalića

Tu je izbornu skupštinu trebalo prekinuti i zamoliti sve one koji nisu članovi HDZ-a da je napuste, rekla je Kosor, aludirajući na Ivića Pašalića

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas kako na izbornoj skupštini temeljnog ogranka Remete nije mogao biti nazočan nitko tko nije član HDZ-a, osvrćući se na jučerašnji dolazak bivšeg člana HDZ-a Ivića Pašalića na temeljni ogranak HDZ-a u zagrebačkim Remetama gdje je, u svojstvu počasnog gosta, održao i govor.

„Na toj izbornoj skupštini nije mogao biti nazočan nitko tko nije član HDZ-a, a najmanje da netko tko nije član naše stranke održi govor kao počasni gost. To je protiv Statuta i protiv Propisnika koji jasno kaže tko može nazočiti i tko može govoriti“, poručila je Kosor.

Tu je izbornu skupštinu trebalo prekinuti i zamoliti sve one koji nisu članovi HDZ-a da je napuste, mišljenja je Kosor.

„To se nije učinilo i bez obzira što je izabrano novo vodstvo temeljnog ogranka mislim da je jedino regularno da se taj postupak ponovi i da se izabere novi predsjednik temeljnog ogranka i da se izabere novo vodstvo“, naglasila je.

„Pašalić je, napomenula je, na tu skupštinu došao na poziv predsjednika temeljnog ogranka, obzirom da gospodin Pašalić živi na tom području.

„Što će biti sa predsjednikom temeljnog ogranka odlučit će danas Područni odbor Maksimir na čijem je čelu Stanko Gačić“, rekla je Kosor dodavši kako Statut kaže da je to u njihovoj nadležnosti.

Kosor je demantirala i medijske napise prema kojima je na pristupnici u HDZ Milana Kovača, koji je 2002. otišao iz HDZ-a i zajedno s Pašalićem osnovao Hrvatski blok, od 23. siječnja ove godine stoji „preporuka JK“ .

„Netočno je da je on u HDZ upisan po mojoj preporuci što se vidi iz izjave (podijeljene novinarima) koju je potpisao Kruno Jurgec, koji upisuje ljude u našu centralu na temelju ispunjenih formulara. On je svugdje stavio napomenu da ih je on upisao kao „JK“ dakle Jurgec Kruno“, rekla je Kosor dodavši da su neki to izvukli iz tog sustava i to koriste kao dokaz protiv nje.

Gospodin Kovač nije upisan u HDZ po mom nalogu, ustvrdila je Kosor dodavši kako je tu Statut jasan.

„Onaj tko je izbačen iz HDZ-a ne može se vratiti, a onaj tko je izišao sam može i ima priliku vratiti, ali mora ići postupkom koji je Statutom HDZ-a propisan, znači preko Visokog časnog suda“, poručila je Kosor.

Najavila je i kako će se „vratiti kotač unatrag“ i vidjeti tko je u posljednjih šest mjeseci dobio iskaznicu i na temelju kojeg postupka. „Pregledom koji sam ja danas napravila vidi se da su i neki drugi koji su samovoljno izišli iz HDZ-a dobili iskaznice na temelju postpka koji je bio mimo bilo kakvog koraka koji je trebalo poduzeti na temelju Statuta HDZ-a“, ustvrdila je.

O Kovačevim medijskim izjavama da mu je Kosor osobno rekla kako nema ništa protiv njegova dolaska u stranku, čelnica HDZ-a je rekla kako su kratko razgovarali kada je, zajedno s Ćirom Grubišićem bio kod Vladimira Šeksa te da to nije bila tema njihovog razgovora.

Pašalić: Potpisao sam pristupnicu

Ivić Pašalić je za Dnevnik.hr izjavio kako je dobio poziv od ogranka u Remetama kojim predsjeda Damir Iličić te da je provjeravao što članstvo misli o njegovu povratku.

"Ja se u HDZ želim vratiti. Na kraju tog događanja u Remetama, nakon što sam se osvjedočio o reakcijama ljudi potpisao pristupnicu za HDZ, rekao sam da ću je dati predsjedniku mog ogranka onda kad dođe vrijeme. To vrijeme je onda kada umjesto foteljaša u HDZ-u budu oni kojima je HDZ u srcu", rekao je Pašalić, dodajući da je zadovoljan ljudskim prijemom u ogranku HDZ-a, ali da neće u HDZ dok su u njemu "oni koji su služili Sanaderu da dovede HDZ na optuženičku klupu".

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 07.03.12. 18:12

Došao vrag po svoje. Veselim se što će se raspasti ova kriminalna organizacija crnotorbara. Sad se krivousti okreće u grobu. Sigurno ga u paklu zovu "Franjo ventilator".


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 07.03.12. 18:13

Gotova si Joco!


registracija
15/11/06

rimaz, 07.03.12. 18:23

Veselim se odlasku najnarcisoidnije žene koju znam. Ako je žena uopće ?


registracija
30/11/10

jato, 07.03.12. 19:58

Ako itko treba nestati ne samo sa političke scene već iz javnosti to je bjeloglava kokoš.
Ja ja ja ja samo ovo ja sam ono a kokoš preko pičke došla na funkciju a nema blage veze o ničemu.
Dovoljno govori kakva je kokoš da je ni muževi nisu mogli trpjeti.


registracija
25/11/11

jzadra17, 07.03.12. 21:49

Još jedan zločinački um u zločinačkoj organizaciji.


registracija
11/1/10

fluid, 07.03.12. 22:09

Jadna aparatčik-djevojka.Zna samo suhe članke propisa,O životu pojma nema.No,slažem se sa njom,glede Pašalića,samo što je ona posljednja osoba koja može išta govoriti o Pašaliću.Njih dvoje su "djeca Pireja"-da ne kažem djeca HDZ-a.Onog HDZ-a koji je uništio Hrvatsku.Kako sada kopaju oči jedni drugima,jasno je da posjeduju urođene mafijaške strasti.Pitanje mjesta KUM je uskoro prazno i nema milosti.I ubojstvo brata je poželjno ,u slučaju smetnje ili izdaje.To je HDZ u svom razgolićenom izgledu.


registracija
10/2/12

Hazu, 07.03.12. 22:22

HDZ za 4 godine opet drma Nezavisnom,jedino svjetski rat može poremetiti izbore tako što će KRADEZE još brže doći na vlast,Šešelju je 28 zatraženo kazne,A Gotovini maximalno jebo vam Ante Gotovina i mrveku mater


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 08.03.12. 09:12

Sad je glavno pitanje: Tko ga je pozvao?Odgovor HDZ-a kao uvijek:" Nitko"Koji su to prevaranti i podmukli lazljivci.


registracija
24/7/11

mrvek, 08.03.12. 12:43

hazu jebem ti mrtvu mater u trulu sisu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika