08.03.2012. / 14:14

Autor: Nacional.hr

Agrokor postaje strateški partner TUI-ja

Za Agrokor, to je prvi korak u stvaranju strateške suradnje sa renomiranim svjetskim touroperatorom TUI-em

Agrokor kreće i u turističke vodeAgrokor kreće i u turističke vodeNa turističkom sajmu ITB u Berlinu Ivan Todorić, predsjednik Nadzornog odbora koncerna Agrokor i Goran Hrnić, predsjednik Uprave Gulliver travela potpisali su Ugovor o kupoprodaji manjinskog udjela u tvrtci Gulliver travel d.o.o. iz Dubrovnika.

Gulliver Travel jedna je od vodećih destination management kompanija (DMC) u regiji i u većinskom je vlasništvu svjetski uspješne putničke kompanije - TUI Travel PLC.

Za Agrokor, to je prvi korak u stvaranju strateške suradnje sa renomiranim svjetskim touroperatorom TUI-em, a krajnji je cilj povratak putnika iz emitivnih destinacija Europske unije na tragu brojki iz predratnih razdoblja kada je TUI na Jadran dovodio preko 200.000 putnika.

Jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma direktno doprinosi stabilizaciji opće gospodarske situacije, a snažni i značajni partneri poput TUI-a imaju važnu ulogu u razvoju stabilne platforme organiziranog turizma, koja je ključna za kvalitetan i uspješan razvoj Hrvatske kao destinacije. Unaprjeđenje Hrvatske kao turističke destinacije rezultirat će produljenjem sezone, što će imati direktni učinak na zapošljavanje te rast i razvoj gospodarstva.

Vezane vijesti

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercatora kasno sinoć podnijela je neopozivu ostavku na svoj položaj. Odlazak čelnih ljudi Mercatora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika