09.03.2012. / 09:56

Autor: Hina

Ziggyju Stardustu spomen ploča u Londonu

Ploča će biti postavljena u ulici Heddon u centru Londona u kojoj se Bowie prvi put fotografirao kao Ziggy. Fotografija je iskorištena za omot njegova albuma "The Rise And Fall of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars"

Ziggy Stardust, alter ego Davida Bowieja iz njegove glam rock faze, dobit će spomen ploču u Londonu, 40 godina nakon što se pojavio na omotu njegova albuma 1972. godine, javlja BBC.

Ploča će biti postavljena u ulici Heddon u centru Londona u kojoj se Bowie prvi put fotografirao kao Ziggy. Fotografija je iskorištena za omot njegova albuma "The Rise And Fall of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars".

Fotografija prikazuje Bowieja odjevenog kao Ziggy u plavom kombinezonu, naslonjenog na zgradu i s gitarom pod rukom.

Pokojni fotograf Brian Ward imao je studio u ulici Heddon i nagovorio je Bowieja jedne hladne siječanjske noći na fotografiranje ispred zgrade. Ostatak benda nije želio na hladnoću pa je Ziggy na fotografiji ostao sam.

"The Rise And Fall of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" objavljen je 6. lipnja 1972. i do danas se smatra jednim od najvećih rock albuma svih vremena.

Ziggy Stardust nije jedini fiktivni lik sa spomen pločom u Londonu. Imaju ih, primjerice, slavni detektiv Sherlock Holmes i Lara Croft.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika