09.03.2012. / 12:34

Autor: Nacional.hr

XD Concept predstavljen na Geneva Motor Showu

XD je vizualno jako atraktivan, softverski izuzetno jak i izuzetno ekonomski isplativ te u potpunosti pogoduje okolišu i njegovoj zaštiti i kao takvog ga prepoznaju

XD koncept na sajmu elektronike u NumberguXD koncept na sajmu elektronike u NumberguPrvi hrvatski električni auto XD tvrtke DOK_ING stigao je na svoje finalno odredište - Geneva Motor Show. U sklopu dm zelene turneje, na putu od Dubrovnika do Geneve dugačkom preko 1.415 kilometara, vozački tim Marko Lasić Nered i Tomislav Boško iz tvrtke DOK_ING prvi su hrvatski električni automobil punili u dm prodavaonicama kako bi javnost upozorili na manjak infrastrukture potrebne za punjenje električnih vozila koja su iznimno isplativ i ekološki prihvatljiv oblik prijevoznoga sredstva.

˝Zapravo još ne možemo vjerovati da je ova zelena avantura gotova. Drago nam je da smo i mi imali svoga konja za trku na tako prestižnom događanju i da je i tamo privukao pažnju. XD je vizualno jako atraktivan, softverski izuzetno jak i izuzetno ekonomski isplativ te u potpunosti pogoduje okolišu i njegovoj zaštiti i kao takvog ga prepoznaju. Ipak, najvažnije od svega nam je poruka ova dm zelene turneje koja je došla do šire javnosti, osobito u Hrvatskoj, bitno je da se o ovoj problematici priča i da se na njoj radi˝, istaknuo je Marko Lasić Nered, idejni začetnik i organizator projekta.

Organizatori dm green city projecta najavljuju nekoliko zabavnih i edukativnih događanja tijekom predstojećih mjeseci kada će kroz niz akcija, inicijativa, događanja i sadržaja nastaviti širiti poruke o ekološkoj odgovornosti, kao zdravom načinu života.

˝Važno je znati koliko puno zapravo možemo učiniti za očuvanje prirode i okoliša i biti energetski učinkoviti i ekološki odgovorni svakoga dana ako svatko krene od sebe, bitno je osvijestiti važnost takvog ponašanja za sebe, prirodu i buduće generacije,˝ naglašava Marko Lasić Nered.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

registracija
26/10/11

iznogud, 13.03.12. 07:58

Taj zeleni auto već je postao legenda, a još nitko nije čuo osnovni podatak koliko kilometara može preći s jednim punjenjem baterija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika