10.03.2012. / 09:18

Autor: Hina

FBI istražuje Murdochove aktivnosti u Rusiji

Istraga FBI-a o mogućim povredama američkog zakona kojim se zabranjuje podmićivanje stranih dužnosnika, a u čijem je središtu američki medijski koncern News Corporation Ruperta Murdocha, proširio se na Rusiju, rekao je izvor blizak istrazi.

Rupert MurdochRupert MurdochIstraga FBI-a o mogućim povredama američkog zakona kojim se zabranjuje podmićivanje stranih dužnosnika, a u čijem je središtu američki medijski koncern News Corporation Ruperta Murdocha, proširio se na Rusiju, rekao je izvor blizak istrazi.

U sklopu istrage FBI će tražiti konzultacije s ruskim vlastima, a radi se o istraživanju aktivnosti te tvrtke u Rusiji. Cilj istrage FBI-a u Rusiji je vidjeti postoje li dokazi o legalno upitnim aktivnostima News Corporationa u toj zemlji.

Američki dužnosnici misle da je oglašivačka tvrtka News Outdoor Russia, bivša podružnica News Corporationa, plaćala dužnosnicima kako bi osigurala postavljanje svojih uličnih reklamnih panoa.

News Outdoor Russia odbacila je te navode ovoga tjedna i priopćila je da je News Corporation bio samo investitor koji nije bio uključen u operacije tvrtke, javljaju ruski mediji.

Murdoch je osnova News Outdoor Russia 2000., a 2011. je prodao svojih 79 posto dionica u tvrtki za 360 milijuna dolara konglomeratu ulagača.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika