10.03.2012. / 12:13

Autor: Totalsport

SK skijaša, Kranjska Gora: Kostelić 23. nakon prve veleslalomske vožnje

Dok će Ivica, završi li drugu vožnju, osvojiti poneki bod, to neće biti slučaj s vodećim skijašem u ukupnom poretku Svjetskog kupa

Ivica KostelićIvica KostelićHrvatski se skijaš Ivica Kostelić, s obzirom na okolnosti, uspješno vratio u Svjetski kup zauzevši 23. mjesto nakon prve veleslalomske vožnje na stazi Podkoren u Kranjskog Gori.

Prije četiri je tjedna u Bruderholzu Ivica jubilarni deseti put u karijeri operirao koljeno. Artroskopskim mu je zahvatom odstranjen komadić otkinutog meniska u desnom koljenu.

U prvoj utrci od pobjede na superkombinaciji u ruskom Sočiju branitelj naslova pobjednika Svjteskog kupa startao je u utrku 17. po redu, te u cilj ušao s 15. vremenom i 3.38 sekundi zaostatka za uvjerljivim Amerikancem Tedom Ligetyjem, koji drugoplasiranom Talijanu Massimilianu Blardoneu nakon prve vožnje bježi 1.22 sekunde, a trećeplasiranom Francuzu Alexisu Pinturaultu 1.60 sekundi.

Četvrti je nakon prve vožnje Kostelićev protukandidat za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, Austrijanac Marcel Hirscher. On za Amerikancem kasni 1.61 sekundu.

Dok će Ivica, završi li drugu vožnju, osvojiti poneki bod, to neće biti slučaj s vodećim skijašem u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Švicarac Beat Feuz, koji se bori s manjom ozljedom koljena, nije uspio ući među 30 najboljih. Trenutačno drži 35. mjesto.

Od hrvatskih skijaša na pretposljednjemu, osmom veleslalomu sezone nastupio je još Dalibor Šamšal, i to kao posljednji, 74. natjecatelj po redu. Zauzeo je i posljednje, 65. mjesto s 11.49 sekundi zaostatka za vodećim.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika