10.03.2012. / 15:38

Autor: Totalsport

SK skijaša, veleslalom: Ligety deklasirao konkurenciju, Kostelić 25.

Da je Hirscher bio drugi, osigurao bi veleslalomsku titulu

Ted Ligety (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)Ted Ligety (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)Šest je bodova Ivica Kostelić zaradio 25. mjestom pri svom povratničkom nastupu, na veleslalomskoj utrci Svjetskog kupa skijaša u Kranjskoj Gori.

Beatu Feuzu, koji na Podkorenu nije izborio drugu vožnju, približio se time na 201 bod zaostatka. Austrijanac Marcel Hirscher trećim mu se mjestom i sa 60 osvojenih bodova približio na samo 55 bodova zaostatka, te bi ga sutrašnjim nastupom u slalomu mogao prestići. Završnica sezone idućeg tjedna u Schladmingu, gdje će se voziti sve četiri discipline, postala bi u tom slučaju mjestom konačnog obračuna dvojice sasvim izjednačenih rivala za Veliki kristalni globus.

Hoće li ih moći ugroziti Kostelić, koji trenutačno za Austrijancem zaostaje 146 bodova, bit će jasno nakon sutrašnjega slalomskog nastupa u Kranjskoj Gori. Ivica je u subotu, 26 dana nakon što je operirao koljeno koje je ozlijedio u Sočiju, skijao na sigurno, odradivši zapravo dobar trening za slalomsku utrku.

Na osmoj veleslalomskoj postaji Svjetskog kupa na Podkorenu je suvereno slavio Ted Ligety, koji je drugoplasiranog Francuza Alexisa Pinturaulta pobijedio za nevjerojatnu 1.61 sekundu. Došao je time do svoje već četvrte pobjede u Kranjskog Gori, te zasluženo pitanje osvajanja Maloga kristalnog globusa pomaknuo na Schladming.

Da je Hirscher bio drugi, osigurao bi veleslalomsku titulu. Ima trenutačno 92 boda prednosti pred 27-godišnjim Amerikancem, veleslalomskim pobjednikom Svjetskog kupa 2008., 20010. i 2011. godine, koji je od njega u subotu nakon dviju vožnji bio brži za više od dvije sekunde.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika