11.03.2012. / 18:20

Autor: Hina

Končar zainteresiran samo za cijelu grupu 3. maj

Ponuđač za privatizaciju riječkog brodogradilišta 3. maj Danko Končar je na jučerašnjem sastanku s predstavnicima sindikata u brodogradilištu izvijestio da nema ugovorenih novih poslova za gradnju brodova, ali je nagovijestio mogućnost ulaska njemačkog partnera u gradnju opreme za off shore projekte, kazao je danas za Hinu glavni povjerenik većinskog sindikata u 3. maju, Sindikata metalaca Hrvatske Juraj Šoljić.

Danko KončarDanko KončarPonuđač za privatizaciju riječkog brodogradilišta 3. maj Danko Končar je na jučerašnjem sastanku s predstavnicima sindikata u brodogradilištu izvijestio da nema ugovorenih novih poslova za gradnju brodova, ali je nagovijestio mogućnost ulaska njemačkog partnera u gradnju opreme za off shore projekte, kazao je danas za Hinu glavni povjerenik većinskog sindikata u 3. maju, Sindikata metalaca Hrvatske Juraj Šoljić.

Tijekom sastanka Končar je, nakon iznesene analize stanja i opremljenosti konkurentskih talijanskih i kineskih brodogradilišta te s obzirom na to da u 3. maju nema novih narudžbi za gradnju, ocijenio da je u takvim okolnostima višak radnika u brodogradilištu 1000 do 1500, naveo je Šoljić.

Končar je najavio skori dolazak s njemačkim partnerom tvrtkom SIAG u brodogradilište kako bi se razmotrila mogućnost gradnje nosača, odnosno tripoda za razne off shore projekte, među kojima su i vjetroelektrane, prenio je sindikalni povjerenik. Ova oprema mogla bi se proizvoditi u uvali Peškera na otoku Krku.

Sindikat od Vlade RH zahtijeva, istaknuo je Šoljić, da se drži uvjeta natječaja za privatizaciju 3. maja te plana preustroja te da osigura kontrolu provedbe preustroja i stavaka kupoprodajnog ugovora. Ako se kupac ne bi držao stavki ugovora, trebalo bi brodogradilište vratiti u vlasništvo države na teret kupca, kazao je Šoljić. Sindikalni povjerenik Sindikata metalaca izvijestio je i da je Končar naglasio da je zainteresiran samo za kupnju grupe 3.maj u cijelosti, što uključuje uz brodogradilište i druge dvije tvrtke, TIBO i Motori i dizalice. Končar je na sastanku istaknuo da te dvije tvrtke uz racionalizaciju poslovanja mogu postati profitabilne, rekao je Šoljić.

U brodogradilištu se Končar sastao i s predstavnicima uprava tvrtki grupe 3. maj te riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, a svi sastanci su bili zatvoreni za javnost.

Danko Končar, odnosno njegova tvrtka Jadranska ulaganja jedina je predala ponudu za privatizaciju 3. maja. Najavljeno je da će se do mogućeg potpisa kupoprodajnog ugovora održati još najmanje dva sastanka s predstavnicima uprave i sindikata tog brodogradilišta.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 12.03.12. 08:18

Ako nema novih poslova, šta će mu onda brodogradilište?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika