12.03.2012. / 10:35

Autor: Nacional.hr

'Znanstvena fantastika'

Koliko jointova do 'smrti'?

Koliko biste džointova trebali popušiti da umrete od predoziranja marihuanom? Kratak odgovor? Apsolutno smiješnu količinu, koju biste možda mogli zapaliti mlaznim motorom. U prijevodu, pušač bi teoretski trebao konzumirati gotovo 700 kilograma marihuane u petnaestak minuta kako bi izazvao smrt

IlustracijaIlustracijaU svom izvještaju za američku Upravu za borbu protiv droge (DEA) sudac Francis Young izračunao je 1988. godine, prema pisanju američkog portala io9, koliko bi točno vrhunske trave bilo dovoljno da vas posve dokrajči:

"Procjenjuje se da je [prosječna smrtonosna doza] marihuane otprilike 1:20,000 ili 1:40,000. Laičkim rječnikom, to znači da bi pušač marihuane, kako bi izazvao smrt, trebao konzumirati 20,000 do 40,000 puta više marihuane od količine sadržane u jednoj cigareti marihuane. Cigarete marihuane koje je nabavio [Nacionalni institut o zlouporabi droga] teže približno 0.9 grama. Pušač bi teoretski trebao konzumirati gotovo 700 kilograma marihuane u petnaestak minuta kako bi izazvao smrt", stoji, među ostalim, u izvještaju.

Joint na recept

Young u nastavku pretpostavlja: "U praktičnom smislu, marihuana ne može izazvati smrt kao rezultat trovanja povezanog s drogom." Ali što ako to stvarno želite, u posve nepraktičnom smislu? io9 zamišlja da biste trebali sagraditi pušionicu veličine zigurata i zapaliti svoju zalihu orbitalnim laserom.


Vezane vijesti

Početak kraja rata protiv marihuane?

Početak kraja rata protiv marihuane?

Suradnik u neprofitnoj ustanovi Independent Institute Anthony Gregory piše za Huffington Post o apsurdnom američkom ratu protiv lakih droga koji se… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 12.03.12. 12:30

Vjerojatno bi i za manju količinu običnih cigareta bilo isto.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika