12.03.2012. / 10:01

Autor: Nacional.hr

Obersnel

"Končar ruši ideju privatizacije 3. maja"

Končar je navodno izjavio da je u brodogradilištu viška tisuću do 1500 radnika, što on u potpunosti demantira

Vojko ObersnelVojko ObersnelMogući kupac riječkog brodogradilišta Danko Končar opovrgnuo je sinoć napise prema kojima je na sastanku s predstavnicima sindikata 3. maja izjavio da nema novih i sigurnih poslova koje bi kao potencijalni budući vlasnik donio sa sobom i tako zaposlio kapacitete tog brodogradilišta. Prema istoj priči, objavljenoj u Novom listu, Končar je navodno izjavio da je u brodogradilištu viška tisuću do 1500 radnika.

Končar pak tvrdi kako ga je 'pogodio huškački naslov Novog lista koji poziva na linč'.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel pozvao je novog vlasnika da pronađe poslove za brodogradilište. "Govoriti o višku zaposlenih zbog nedostatka posla apsolutno je neprihvatljivo. Gdje su nestali najavljivani veliki projekti, vjetroelektrane i kinesko brodogradilište o kojem je Končar pričao", upitao je Obersnel, kazavši kako govoriti o višku nezaposlenih zbog nedostatka posla ruši ideju cijele privatizacije kojom se želi osigurati ulazak novog vlasnika koji će sa sobom donijeti nove poslove ili barem »know-how« kako doći do njih.

"Naravno da u brodogradilištima treba provesti restrukturiranje što neminovno sa sobom nosi i određen broj viška zaposlenih. Od toga više nitko ne bježi. Međutim, pitam se na temelju čega je to gospodin Končar došao do ove brojke od tisuću do 1.500 radnika u »3. maju« koji su višak?", poručio je Obersnel za Novi list.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 12.03.12. 11:36

Pa da je brodogradilište moglo opstati s 4500 ljudi,vjerojatno se ne bi prodavalo,a političar ko političar,lupeta kao da je prodati brod isto kao i kilogram banana.


registracija
11/1/10

fluid, 12.03.12. 13:42

Čemu se Obersnel čudi u svezi teme ? Pa Končar samo nastavlja istim modelom dosadašnje pretvorbene manipulacije sa krvavo stečenim vrijednostima na ovim prostorima.Njegov model se ne razlikuje ni po dobru ni po zlu od ustaljenog i poželjnog modela pretvorbene farse u Hrvatskoj od 90-ih.Ako je mogao Luka Raić,Kutle,Todorić,Pavić na isti način,a mogli su jer ih nitko ni danas ne dira,što potvrđuje zakonitosat( ? )cijelog postupka,zašto bi Končar drugačije sada želio steći vlasništvo nad nečim što košta "jednu kunu".?Ili čak i manje.!E sada su nastupila vremena besparice,jer što je vrijedilo nestalo je a što je novaca bilo-pokradeno je.U toj novostvorenoj situaciji,koju su sami osmislili i sproveli,političari odjednom žele poštenije.Pošteno i treba.Trebalo je od samoga početka,ali nije.Dakle,od danas nemože pošteno a da se oprosti sve pretvorbeno zlo koje su političari blagosivljali(i još blagosivaju pojedincima)od 90.ih pa na ovamo.Dakle,zaživila bi situacija kao i sa porezima.I sve po sistemu "tko je jamio - jamio".Ili pravedno i za sve jednako ili nitko nema pravo drugima nametati nešto što je drugima dozvoljeno kao poželjno.Gospodo političari,vašoj gluposti,pokvarenosti i licemjerju,nema kraja.A zna se tko najviše "puši" i sa čijom vi to imovinom raspolažete kao sa svojom.Zna se gospodo.I nikada nećete imati legitimitet čak ni onda kada svoje modele na silu i uz prevare ,sprovedete do nepovratnosti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika