12.03.2012. / 12:54

Autor: Nacional.hr

Metronet povećao operativnu dobit za 22 posto

U 2012. Metronet očekuje daljnji pozitivni rast, pri čemu bi EBITDA trebala doseći 85 milijuna kuna

Dennis RukavinaDennis RukavinaMetronet telekomunikacije objavio je svoje poslovne rezultate za 2011. godinu u kojima bilježi pozitivno poslovanje u odnosu na godinu ranije.

Prihod od poslovnih korisnika u 2011. tako je iznosio 157,5 milijuna kuna, što je 11% više u odnosu na 142,5 milijuna iz 2010. godine. Isto tako, operativna dobit (EBITDA) narasla je za 22%, odn. s 61 milijuna iz 2010. povećana je na 74,2 milijuna u 2011.

Pozitivan pomak zabilježen je i u smanjenju gubitka koji u 2011. iznosi 43,5 milijuna, što je čak 22% manje u odnosu na 55,9 milijuna iz 2010. godine.

Ukupan prihod smanjen je sa 239 na 197,6 milijuna kao strateški rezultat povlačenja iz segmenta veleprodaje radi povećanja profitabilnosti. Naime, veleprodaja je imala velik volumen, ali bez učinka na dobit te je stoga Metronetov angažman u ovom segmentu strateški smanjen. Velik učinak na smanjenje ukupnih prihoda imao je i općenit pad usluga s dodanom vrijednošću, tzv. VAS (value added service) brojeva i to zbog trajne gospodarske krize te velikog pada platežne moći građana u Hrvatskoj.

U 2012. Metronet očekuje daljnji pozitivni rast, pri čemu bi EBITDA trebala doseći 85 milijuna kuna.

„Zadovoljni smo našim poslovnim ostvarenjima u dosad najtežoj gospodarskoj godini. Strateška odluka o povlačenju iz veleprodaje rezultirala je još većim angažmanom i mogućnostima pri radu s poslovnim korisnicima, koji su temelj našeg poslovanja, pri čemu su njihov ukupan broj te količina usluga koje koriste posljedično znatno porasli. Općeniti standard u Hrvatskoj imao je jak pečat na poslovanje svih telekoma, no mi smo uspjeli ne samo zadržati razinu prihoda od poslovnih korisnika, već znatno povećati spomenute pozitivne rezultate koji su glavni generator našeg rada te smo stoga veoma zadovoljni", rekao je Dennis Rukavina, član Uprave za financije.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika