13.03.2012. / 09:14

Autor: Hina

Dogovoreno primirje u Gazi

Dogovor je potvrdio i izraelski ministar civilne obrane Matan Vilnai. "Postignut je sporazum. U ovome trenutku nalazimo se na putu prema primirju i čini se da je ovaj krug nasilja iza nas", rekao je Vilnai za izraelski radio

ArhivaArhivaIzrael i palestinske oružane frakcije dogovorili su pod egipatskim pokroviteljstvom prekid vatre nakon četverodnevnog sukoba u kojemu je život izgubilo 25 Palestinaca, rekao je u utorak visoki egipatski sigurnosni dužnosnik.

Dužnosnik je rekao da su obje strane "pristale zaustaviti operacije koje su u tijeku" kako bi se uspostavio mir na granici Izraela i Pojasa Gaze.

Dogovor je potvrdio i izraelski ministar civilne obrane Matan Vilnai. "Postignut je sporazum. U ovome trenutku nalazimo se na putu prema primirju i čini se da je ovaj krug nasilja iza nas", rekao je Vilnai za izraelski radio.

Palestinski dužnosnik kazao je da su "frakcije pristale" na primirje, aludirajući na Islamski džihad i Odbor narodnog otpora, dvije militantne skupine u Pojasu Gaze koje su bile najaktivnije u sukobima koji su počeli u petak, pošto je izraelska vojska ubila čelnika jedne palestinske militantne frakcije u ciljanom napadu na automobil u Pojasu Gaze.

Palestinski militanti odgovorili su ispaljivanjem raketa na jug Izraela, što je izazvalo reakciju izraelskog zrakoplovstva koje je pokrenulo niz napada na "terorističke mete".

U tim sukobima, najtežima od zime 2008.-2009., poginulo je najmanje 25 Palestinaca, a gotovo 80 je ranjeno, uglavnom civila.

Palestinci su, prema tvrdnjama Izraela, ispalili oko 200 raketa na južna izraelska naselja, pri čemu je osam Izraelaca ranjeno.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika