13.03.2012. / 11:30

Autor: Nacional.hr

Za ubojstvo Pukanića grupi ukupno 148 godina zatvora

Željku Milovanoviću potvrđena je maksimalna zatvorska kazna od 40 godina zatvora, a Bojanu Guduriću dobio je kaznu zatvora od 30 godina

Robert Matanić; Photo: POOL/PIXSELL Robert Matanić; Photo: POOL/PIXSELL Vrhovni sud potvrdio je najveća kaznu za organizirano ubojstvo u Hrvatskoj; za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića odredio je šesteročlanoj skupini sveukupno 148 godina zatvora, piše Jutarnji list.

Prvostupanjsku presudu 3. studenog 2010. godine objavila je sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Ivana Kršul, kazna je sad smanjena za dvije godine. Suci Vrhovnog suda su o žalbama branitelja optuženika i USKOK-a raspravljali tri dana, od 6. do 8. veljače. Nije uzeta u obzir ni ustavna tužba Slobodana Đurovića koji smatra kako je nezakonito u pritvoru. Svi pritvorenici ostaju u zatvoru, Đurović može zatražiti nastavljanje izdržavanje kazne u Crnoj Gori.

Prvooptuženom Robertu Mataniću Vrhovni sud je potvrdio 33 godine zatvorske kazne. Njegovom bratiću Luki Mataniću kazna je smanjena sa 16 na 15 godina, a isto je odlučeno i u slučaju Amira Mafalanija. Željku Milovanoviću potvrđena je maksimalna zatvorska kazna od 40 godina zatvora, a Bojanu Guduriću dobio je kaznu zatvora od 30 godina.

Podsjetimo kako je skupina za nepoznatog naručitelja, organizirala i izvela likvidaciju bombom u dvorištu u Vlaškoj ulici ispred uredništva tjednika Nacional.

Vezane vijesti

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije, Stjepan Fiolić, spreman je vratiti 26,4 milijuna kuna navodno pronevjerene u slučaju… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 13.03.12. 16:03

Đurović najmanje,jel to slučajno??
NIJEEE


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika