13.03.2012. / 12:40

Autor: Hina

SAD prvi potrošač vina ispred Italije i Francuske

SAD je 2011. postala prva zemlja po ukupnoj potrošnji vina ispred Italije i Francuske, ali Kina brzo napreduje, prema ispitivanju koje je proveo Vinexpo, salon vina i žestokih pića koji će se održati od 29. do 31. svibnja u Hong Kongu.

Amerikanci prednjače po potrošnji vinaAmerikanci prednjače po potrošnji vinaSAD je 2011. postala prva zemlja po ukupnoj potrošnji vina ispred Italije i Francuske, ali Kina brzo napreduje, prema ispitivanju koje je proveo Vinexpo, salon vina i žestokih pića koji će se održati od 29. do 31. svibnja u Hong Kongu.

SAD je sada prva zemlja po ukupnoj potrošnji vina, s predviđenim rastom od oko 10 posto između 2011. i 2015., prema ispitivanju ostvarenom u partnerstvu s britanskim uredom ISWR. Francuska ostaje prva zemlje po potrošnji po stanovniku godišnje (oko 54 litre), ispred Italije (53).

"Potencijal SAD-a je ogroman", ističe Robert Beynat, direktor Vinexpoa, dodajući da je u SAD-u potrošnja vina po glavi stanovnika 12 litara.

Kinezi su 2010. konzumirali malo više od jedne litre vina po stanovniku godišnje, ali bi se ta stopa mogla gotovo udvostručiti do 2015. godine.

Vezane vijesti

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

"Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda, a vina u Međimurju su sjajna" rekao je predsjednik Repulike Ivo Josipović u Štrigovi prilikom posjeta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika