13.03.2012. / 14:10

Autor: Hina

Splitski SDP i HNS:

Keruma spašava HDZ

"Vijećnici HDZ-a jučer su pobjegli sa sjednice Gradskog vijeća kako ne bi morali dignuti ruke za prijedlog zaključka o raspisivanju referenduma za Kerumovu smjenu i tako su spasili Keruma", rekao je vijećnik SDP-a Marin Jurjević

Željko Kerum i Marin Jurjević. Photo: Nino Strmotić/PIXSELL (arhiva)Željko Kerum i Marin Jurjević. Photo: Nino Strmotić/PIXSELL (arhiva)Splitski vijećnici SDP-a i HNS-a na konferenciji za novinare opovrgnuli su optužbe HDZ-ovih vijećnika da su u koaliciji s gradonačelnikom Kerumom te su uzvratili protuoptužbom kako upravo HDZ spašava Keruma jer su na jučerašnjoj sjednici vijeća njegovi vijećnici izbjegli glasovati o prijedlogu zaključka o raspisivanju referenduma za gradonačelnikovu smjenu.

Sve troje HDZ-ovih vijećnika jučer je napustilo sjednicu i nije glasovalo za prijedlog kluba vijećnika SDP/HNS da se prihvati zaključak o raspisivanju referenduma. "Za" je glasovalo deset vijećnika, a budući da je za većinu potrebno 13 glasova, vijećnici SDP-a i HNS-a rekli su danas da bi se s još ta tri HDZ-ova glasa jučer prihvatio prijedlog i iskoristila posljednja prilika za raspisivanje referenduma o Kerumovoj smjeni.

"Vijećnici HDZ-a jučer su pobjegli sa sjednice Gradskog vijeća kako ne bi morali dignuti ruke za prijedlog zaključka o raspisivanju referenduma za Kerumovu smjenu i tako su spasili Keruma", rekao je vijećnik SDP-a Marin Jurjević.

Po njegovim riječima, HDZ-ovi su vijećnici pri napuštanju jučerašnje sjednice, pošto je predsjedsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić odbila prijedlog Sanje Bilač (HDZ) da se dnevni red sjednice dopuni točkom o njezinoj smjeni, rekli da će se vratiti na nastavak sjednice, ali to nisu učinili. Jurjević je također zamjerio nekim medijima što nisu, po njegovu mišljenju, izvijestili o stvarnim zbivanjima na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, nego pokušavaju izjednačiti SDP i HDZ.

Vijećnik SDP-a Ivo Baldasar otkrio je danas kako je klub vijećnika SDP/HNS zajedno s neovisnim vijećnicima Igorom Boraskom i Lukom Roguljićem, na Roguljićev poticaj, prije jučerašnje sjednice vijeća predao zahtjev s devet vijećničkih potpisa za utvrđivanje odgovornosti predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić, te će se taj prijedlog, po poslovniku, naći na sljedećoj sjednici vijeća.

Baldasar i vijećnici kluba SDP/HNS odbili su objašnjenje Sanje Bilač da su vijećnici HDZ-a napustili jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća jer SDP i HNS nisu poduprli njezin prijedlog da se jučerašnja sjednica dopuni točkom dnevnog reda o smjeni Nevenke Bečić. "Tematska sjednica kao jučerašnja ne može se dopunjavati novim točkama dnevnog reda", rekao je Baldasar.

Vijećnik HNS-a Goran Kovačević istaknuo je da Kerum nije uzrok, nego posljedica stanja u društvu koje je zadnjih dvadesetak godina stvarao HDZ. "Kerum i HDZ su u nemoralnoj ljubavi, u županiji i na parlamentarnoj razini se jako vole, a u gradu Splitu se malo ljube, malo svađaju", rekao je Kovačević.

Na novinarsko pitanje je li točno da se kod gradonačelnika Keruma zauzimao za zapošljavanje svoje rodbine, Marin Jurjević odgovorio je kako nije istina da je ikoga molio za bilo kakvo zapošljavanje niti je intervenirao u tom smislu.

"Sestra moje supruge se zaposlila u Gradskoj upravi na temelju natječaja na koji se bilo prijavilo 20-ak kandidata", rekao je i dodao kako je inspekcija utvrdila da je to učinjeno u skladu sa zakonom.

Jurjević je rekao i kako su zbivanja u splitskome HDZ-u dio širih zbivanja unutar te stranke. "HDZ puca po svim šavovima. Toj stranci prijeti samorazdor i potres te se vrše pritisci na stranačke lokalne razine. U takvoj situaciji Sanja Bilač želi biti solo-igrač, ali ona živi na ekscesima i na taj način stječe popularnost, a mediji njeguju takvo ponašanje", ocijenio je Jurjević. Po njegovim riječima, Sanja Bilač bila bi "stalni sudionik Olimpijskih igara kad bi laganje postalo olimpijska disciplina".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika