13.03.2012. / 18:21

Autor: Hina

Jovanović: Nema ukidanja studija, samo integracija

Integracija studija pojedinih sastavnica jednog sveučilišta ne znači ukidanje studija već unaprjeđenje sustava obrazovanja kako bi se studentima omogućili najkvalitetniji uvjeti i najkvalitetniji studiji, kazao je na današnjem brifingu za novinare ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović, te poručio studentima Hrvatskih studija koji prosvjeduju zbog "ukidanja" studija psihologije da se ne trebaju bojati.

Željko JovanovićŽeljko JovanovićIntegracija studija pojedinih sastavnica jednog sveučilišta ne znači ukidanje studija već unaprjeđenje sustava obrazovanja kako bi se studentima omogućili najkvalitetniji uvjeti i najkvalitetniji studiji, kazao je na današnjem brifingu za novinare ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović, te poručio studentima Hrvatskih studija koji prosvjeduju zbog "ukidanja" studija psihologije da se ne trebaju bojati.

"Možemo poručiti studentima da budu mirni, nitko neće ukinuti njihove studije a svi koji su započeli studije će ih i završiti", kazao je Jovanović dodavši da će ministarstvo, u dogovoru s Filozofskim fakultetom, Sveučilištem u Zagrebu i Hrvatskim studijima studentima osigurati uvjete za što kvalitetniji studij.

Tu nije riječ o pripajanju, niti o ukidanju nekih studija, već o integraciji sveučilišta. Sveučilište ima svoju politiku, a ako ono odluči da će neke njegove sastavnice organizirati zajednički studij da se ne bi rasipali resursi, odluku o tome donosit će senat sveučilišta a ne ministarstvo.

"Studenti studiraju na sveučilištu i fakulteti ne mogu biti zasebni feudi koji odlučuju samostalno. Dugoročno će se donijeti odluke u interesu budućih studenata da studiraju najkvalitetnije, da ih podržavaju najbolji profesori, da se ne manipulira sa studentima, i da vanjska suradnja ne služi za bogaćenje nastavnika nego za kvalitetniji studij", kazao je Jovanović, napomenušvi kako je vanjska suradnja puno skuplja od redovnih radnih mjesta te da upravo zbog toga to ministarstvo upravo radi na zapošljavanju kako bi se ta radna mjesta pretvorila u redovna radna mjesta.

"Ovo ministarstvo će donositi odluke koje će biti u interesu studenata i to onih koji žele učiti, onih koji žele učiti najkvalitetnije, svoje fakultete završiti u najkraćem mogućem roku i imati zvanja koja će im omogućiti da dobiju radno mjesto gdje će pošteno raditi svoj posao", poručio je ministar. Studenti su u središtu našeg interesa i oni se ne trebaju ništa bojati, kazao je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 13.03.12. 20:54

Ovo sa hrvatskim studijima, isto je i kao vuku ostaviti da čuva ovcu!

Ovi kako su počeli od Hrvatske i DR-a ostati će samo ratni zločini!


registracija
26/2/12

okvardz, 14.03.12. 08:34

ZAŠTO ME OVAJ JOVANOVIĆ ( IVANOVIĆ) PODSJEĆA NA SVEZNAJUĆEG, SVEMOGUĆEG GLUPOGA TOVARA IZ DALMATINSKIH GUDURA U OPANCIMA "MINISTRA" PRIMORCA. KOJI JE VJEROJATNO SJEDIO U MAGAREĆOJ KLUPI KADA JE IŠAO U ŠKOLU.


registracija
26/2/12

okvardz, 14.03.12. 08:41

"Ministre" jovanoviću zapitalite se ikada koliko rvatsko školstvo daje malim hrvatićima i inima znanja da se mogu uključiti u hrvatsku " privredu" ili vam to nije niti bitno.Hrvatsko školstvo proizvodi u najboljem slučaju poluproizvod, a plaćeni su kao da stvaraju genijalce. naravno i ovdje je na djelu hobotnoca koja ide od sabora, vlade do zbornica i kabineta.bitno je međusobom podjeliti krvave haljine raspetoga školstva, djeca nissu bitna. kada ćete to mijenjati da za određenu vrijednost dobijemo adekvatno znanje." je beš forme drž se bitka"TA NISI DRAGAN PRIMORAC.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika