14.03.2012. / 09:45

Autor: Totalsport

Ravnatelja HRT-a birat će Sabor

Kao budući predsjednik Nadzornog odbora, spominje se Goran Radman koji je krajem 80-tih godina bio direktor Televizije Zagreb

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNovog ravnatelja HRT-a, odnosno Predsjednika Uprave, više neće birati Programsko vijeće HRT-a i Nadzorni odbor HRT-a, već zastupnici Hrvatskog sabora nakon provedenog javnog natječaja, piše Novi list.

Novinari su o ovoj izmjeni neslužbeno saznali od neimenovanog izvora bliskog Vladi, buduće izmjene i dopune Zakona o HRT-u pisane su u Ministarstvu kulture. O prijedlogu izmjene zakona raspravlja se u Vladi, slijedi saborska procedura ne bi li zakonski prijedlog bio što prije usvojen.

Kao budući predsjednik Nadzornog odbora, spominje se Goran Radman koji je krajem 80-tih godina bio direktor Televizije Zagreb. Saborski zastupnik HNS-a i član saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Goran Beus Richembergh najavio je moguće promjene. "Mrcvarenje HRT-a mora prestati. Šteta koju sadašnja uprava čini već je odavno prešla sve granice. Novi model upravljanja javnom televizijsko-radijskom mrežom pripremljen je i mislim da je bolji od postojećega. Ovoga mjeseca mora biti predstavljen Vladi i javnosti da bi već u travnju bio ozakonjen u Hrvatskome saboru, a u svibnju implementiran izborom novih upravnih, nadzornih i programskih tijela", rekao je.

Sindikat novinara, kao i prisavski ogranak Hrvatskog novinarskog društva pozvao je na predavanje i raspravu u četvrtak u podne u Novinarski dom, gdje će o važnosti javne televizije, njezinim zadaćama i ciljevima govoriti dugogodišnji televizijski djelatnici. "Društvene, kulturne i političke elite, bez obzira na svoje kratkoročne dnevne interese, konačno moraju dati jasan i javni odgovor na pitanje žele li da u ovoj zemlji postoji vjerodostojni javni medij, potpuno nezavisan od političkih i gospodarskih interesa i pritisaka", piše u pozivu.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika