14.03.2012. / 11:11

Autor: Naciona List

Naciona list Miklenić: Izdajničko i slugansko ponašanje Vlade

Miklenić u broju od sljedećeg tjedna razotkriva Vladine veleizdajničke, sluganske i ulizivačke običaje u odnosu prema Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj, nakon što je pod istim naslovom i u identičnom tekstu u aktualnom broju prozvao Vladu za izdaju i sluganske te ulizivačke odnose prema velikim svjetskim silama

Ivan MiklenićIvan MiklenićNakon što je u zadnjem broju Glasa Koncila optužio Vladu za veleizdaju i ukazao na navadu Milanovićeve administracije da uporno viri iz debelog crijeva velikih svjetskih sila, glavni urednik kaptolskog glasila Ivan Miklenić usmjerio je u sljedećem broju istih novina svoj pravednički bijes na istu adresu, ali sasvim drugim povodom. Ovaj puta Miklenić razotkriva Vladine veleizdajničke, sluganske i ulizivačke običaje u odnosu prema Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj. Tekst agencije Hijena - koji izgleda gotovo identično kao onaj što mu je prethodio - donosimo u cijelosti. Ispod njega možete pročitati što je Miklenić pripremio za ovaj tjedan:

Tekst od sljedećeg tjedna: "Više od kršenja zakona"

Katolički tjednik „Glas Koncila" u najnovijem broju piše da bi se ponašanje prema Vatikanskim ugovorima članova sadašnje hrvatske vlade moglo ocijeniti „ne samo protuzakonitim, nemoralnim nego i izdajničkim".

U uredničkom komentaru „Više od kršenja zakona" Ivan Miklenić osvrće se na članke Vatikanskog ugovora prema kojima se isti može mijenjati ako Hrvatsku zatekne izvanredno financijsko stanje te na odluku hrvatske vlade o povećanju novaca za Crkvu iz državnog proračuna.

Podsjetivši kako su mediji relativno stidljivo prenijeli tu vijest, Miklenić u komentaru napominje kako Hrvatska još nije teokratska država te je odluka o sankcijama prema zdravom razumu ne može obvezivati.

IlustracijaIlustracijaBudući da se radi o izdacima poreznih obveznika, kako javljaju mediji, vrijednima čak 245 milijuna kuna, kako se navodi u komentaru, nameće se pitanje što je to motiviralo ili natjeralo hrvatsku vladu da tako promptno i spremno riskira tako golemu vrijednost.
"Poznato je da Katolička crkva u Hrvatskoj, kao i sve vjerske zajednice, imaju svoje političke i gospodarske interese i da se katkad za njih bore svim sredstvima", navodi se u komentaru i dodaje: „Ali nije poznato ni normalno da bi se slabe ili male države tako olako odricale svojih legalnih i legitimnih interesa".

Komentator smatra kako male zemlje, poput Hrvatske, mogu i moraju biti partneri vjerskim zajednicama, a ne smiju biti ulizice niti slugani.

Dodaje se kako se nikada jedna zemlja ne ulaguje drugoj, već uvijek i isključivo samo političari Hrvatske političarima druge, vatikanske.

Stoga se, navodi se u komentaru, ne može reći da se Hrvatska odrekla velikih novčanih izdataka iz proračuna, već su to učinili političari koji su se, formalno preuzimajući vlast, javno zaklinjali da će štiti legalne i legitimne hrvatske nacionalne i gospodarske interese.
"Nije li to vrlo ozbiljno kršenje ne samo moralnog zakona i duha samoga hrvatskoga ustava nego i naravnih legalnih i legitimnih interesa, tj. općeg dobra?", pita se u komentaru „Glasa Koncila" Ivan Miklenić. (Agencija Hijena)

Tekst od ovog tjedna: "Više od kršenja zakona"

Katolički tjednik „Glas Koncila" u najnovijem broju piše da bi se ponašanje prema naftnim poljima u Siriji članova sadašnje hrvatske vlade moglo ocijeniti „ne samo protuzakonitim, nemoralnim nego i izdajničkim".

U uredničkom komentaru „Više od kršenja zakona" Ivan Miklenić osvrće se na nalaze državne revizije 2010. te na odluku hrvatske vlade o povlačenju Ine iz Sirije sa svojih naftnih polja.

Podsjetivši kako su mediji relativno stidljivo prenijeli tu vijest, Miklenić u komentaru napominje kako Hrvatska još nije članica EU te je odluka o sankcijama prema Siriji ne može obvezivati.

Budući da se radi o naftnim poljima, kako javljaju mediji, vrijednim čak 20 milijarda dolara, kako se navodi u komentaru, nameće se pitanje što je to motiviralo ili natjeralo hrvatsku vladu da tako promptno i spremno riskira tako golemu vrijednost.

„Poznato je da velike sile, kao i sve normalne države, imaju svoje političke i gospodarske interese i da se katkad za njih bore svim sredstvima", navodi se u komentaru i dodaje: „Ali nije poznato ni normalno da bi se slabe ili male države tako olako odricale svojih legalnih i legitimnih interesa".

Komentator smatra kako male zemlje, poput Hrvatske, mogu i moraju biti partneri velikim silama, a ne smiju biti ulizice niti slugani.

Dodaje se kako se nikada jedna zemlja ne ulaguje drugoj, već uvijek i isključivo samo političari jedne zemlje političarima druge, moćne.

Stoga se, navodi se u komentaru, ne može reći da se Hrvatska odrekla naftnih polja u Siriji, već su to učinili političari koji su se, formalno preuzimajući vlast, javno zaklinjali da će štiti legalne i legitimne hrvatske nacionalne i gospodarske interese.

„Nije li to vrlo ozbiljno kršenje ne samo moralnog zakona i duha samoga hrvatskoga ustava nego i naravnih legalnih i legitimnih interesa, tj. općeg dobra?", pita se u komentaru „Glasa Koncila". (Agencija Hina)


Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 14.03.12. 15:55

Narode ne noge i skini bagru i u zatvor i one prije ve bagre da razjasnimo.

Dosta je pljačke Nezavisne nam Države


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.