15.03.2012. / 12:10

Autor: Nacional.hr

Radnik od Belja traži milijardu kuna

"Nitko ne očekuje kako će Belje meni odmah isplatiti milijardu kuna. Neka mi isplate u idućih 20 godina ili neka uđem u vlasničku strukturu Belja", rekao je

Ivica Todorić (Pixsell)Ivica Todorić (Pixsell)Miroslav Mikuš se zbog neisplaćenih 27 plaća spori s tvrtkom Belje, Ivice Todorića, od 1989. godine, danas potražuje milijardu kuna, piše Večernji list.

Županijski sud u Osijeku četvrti je put predmet s ogromnim potraživanjem vratio na Općinski sud u Belom Manastiru. Rješenje slučaja u kojemu je Fina izračunala tu nevjerojatnu svotu Mikuš je htio ostvariti i na Vrhovnom sudu. Ovih dana odbijen mu je zahtjev izuzeća, novo vještačenje mora platiti 15 000 kuna. "Misle, pa što će taj seljo beljo! Ja samo tražim svoje", rekao je Mikuš koji je na ročišta sveukupno potrošio 50 000 kuna.

Mikuš je 1997. godine sklopio izvansudsku nagodbu prema kojoj se Belje obvezalo na isplatu plaća uz zateznu kamatu, što je rezultiralo isplatom 30 220 kuna. Nije bio zadovoljan naknadom i u lipnju 2000. godine podnio je tužbu koja još traje. Propala su dva pokušaja mirenja, pisao je ministrima pravosuđa, prosvjed je u njegovo ime organizirao i Hrvatska udruga sindikata.

Mikuš tvrdi kako je riječ o principu. No, voljan je i nagoditi se. "Slažem se kako je Todorić vlasnik Belja tek od 2004. godine, no kada je tvrtku kupio za jednu kunu, obvezao se isplatiti sve dugove, tako i moje. Nije tu bitan novac, već princip. Nitko ne očekuje kako će Belje meni odmah isplatiti milijardu kuna. Neka mi isplate u idućih 20 godina ili neka uđem u vlasničku strukturu Belja", nastavlja.

Iz Agrokora podsjećaju na izjavu Todorića iz 2009. godine. "Budući da Belje ima druge dioničare i imajući na umu činjenicu kako je sudski postupak u tijeku, ni Agrokor ni ja osobno ne bismo se željeli upuštati u razgovore niti samostalno donositi odluke o tim zahtjevima. Konačnu odluku treba prepustiti sudu", piše u pisanom odgovoru.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 15.03.12. 16:20

Eto prilike hrvatskom pravosuđu da dokaže nepotkupljivost,i jednakost svih pred zakonom.Siguran sam da će Todorić izgubiti spor pred hrvatskim sudovima i da će pravda biti zadovoljena !Ali u jednoj drugoj povijesti postojanja.U ovoj je to zakon singulariteta-prostor-vrijeme u kojemu ne vrijede zakoni (prirode) a pogotovo ne prava i pravednosti.Todorić je davno prerastao veličinu pravoszuđa.Njegova snaga je srazmjerna ponoru u kojemu se nalazi cijela Hrvatska.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika