15.03.2012. / 12:20

Autor: Totalsport

Kostelić odustao od super G-a i borbe za Veliki globus

Umjesto borbe za Veliki globus, Kostelić će se potpuno fokusirati na pokušaj da zadrži vodstvo u poretku slalomaša

Ivica Kostelić (Reuters)Ivica Kostelić (Reuters)Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić neće nastupiti na utrci superveleslaloma na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu, odlučeno je u stožeru hrvatske reprezentacije.

Odluka, pak, o nastupu na utrci veleslaloma bit će donesena u petak ujutro. Kostelić je ovime i formalno ispao iz borbe za obranu naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, premda su njegovi izgledi ionako bili samo matematički. Naime, najbolji hrvatski skijaš je nakon današnjeg spusta u Schladmingu pao na četvrto mjesto ukupnog redoslijeda s 266 bodova zaostatka za vodećim Beatom Feuzom.

Umjesto borbe za Veliki globus, Kostelić će se potpuno fokusirati na pokušaj da zadrži vodstvo u poretku slalomaša. Uoči posljednjeg slaloma sezone, koji će se održati u nedjelju, ima 50 bodova više od Marcela Hirschera i 66 od Andrea Myhrera.

Umjesto u super G-u u Schladmingu, Ivica će u četvrtak zbog treninga skijati na FIS utrci superkombinacije u Innerkremsu, a uz njega će nastupiti i Natko Zrnčić-Dim i Dalibor Šamšal.

Inače, Zrnčić-Dim je u srijedu na veleslalomu u sklopu FIS Končar kupa na Sljemenu osvojio prvo mjesto s ukupnim vremenom 1:49.91. Šamšal je bio drugi sa zaostatkom od 0.20 sekundi, dok je Filip Zubčić završio utrku na trećem mjestu sa zaostatkom od 2.08 sekunde za Zrnčić-Dimom.

Kod skijašica, Saša Tršinski je zauzela peto mjesto sa zaostatkom od 1.80 sekundi za pobjednicom Nevenom Ignjatović iz Srbije, dok je Tamara Zubčić utrku završila na 14. mjestu sa zaostatkom od 5.46 sekunde.

Vezane vijesti

Torres: Priče o namještanju su nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatima

Torres: Priče o namještanju su nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatima

- Pričati o tome da će utakmica između Španjolske i Hrvatske biti namještena je nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatskoj - veli napadač ''furije"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika