15.03.2012. / 13:18

Autor: Nacional.hr

Amorina predana Šveđanima

Primopredajne dokumente u ime Brodovlasnika potpisao je Bo Walter, rukovoditelj naručiteljeva inspekcijskog tima u Brodotrogiru, a sa strane Brodotrogira direktor Mateo Tramontana

Brod AmorinaBrod AmorinaDanas je u Brodotrogiru d.d. obavljena radna primopredaja chemical tankera Amorina koji je porinut u srpnju prošle godine, a gradi se za tvrtku iz grupe Laurin Maritime AB - Siteam Navigator Shipping Co.Pte.Ltd.

Brod je dobio ime „Amorina" prema argentinskom filmu iz 1961., koji se bavi temom argentinskog tanga, kao sastavnim dijelom kulture argentinskog društva. Amorina na španjolskom znači ljubav, a obitelj Laurin gaji veliku ljubav za brodove i pomorstvo.

Primopredajne dokumente u ime Brodovlasnika potpisao je Bo Walter, rukovoditelj naručiteljeva inspekcijskog tima u Brodotrogiru, a sa strane Brodotrogira direktor Mateo Tramontana.

Radi se o brodu od 182,90m duljine preko svega i 32,20m širine, koga pokreće glavni pogonski stroj od 8200 kW proizveden u susjednom brodogradilištu, Brodosplitu te modificiranim teretnim prostorom na 10+2 tanka, za razliku od prethodnih brodova, kako bi se u sadašnjim tržišnim uvjetima našlo racionalno rješenje.

Brod je namijenjen za prijevoz kemikalija i naftnih prerađevina od 45,470 tdw, a njegova brzina iznosi 15 čvorova.

Suradnja s poznatom švedskom tvrtkom Laurin Maritime traje od 1999.g., koja se do sada razvila u odličnu poslovnu suradnju i prijateljstvo rezultirajući s jedanaest tankera - TARANTELLA, TINTOMARA, TAPATIO, TOCCATA, TOSCA, TAMBOURIN, CAVATINA, CALYPSO, CORRIDO i s AMORINOM koji je danas predan i onaj na navozu čije se porinuće očekuje u travnju.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika