16.03.2012. / 11:52

Autor: Hina

Popijač:

Vlada pere ruke od gorućih gospodarskih problema

Branko Vukšić (Hrvatski Laburisti) kazao je da je Dioki posljedica rada biše vlade, ali da se i ova vlada u nekom pogledu ponaša kao i bivša

Photo: Davor Višnjić/PIXSELL Photo: Davor Višnjić/PIXSELL Vlada pere ruke od gorućih gospodarskih problema, poručio je u ime Kluba HDZ-a Đuro Popijač nakon stanke u Hrvatskom saboru koju je taj klub zatražio zbog stanja u Diokiju.

Već tri ili četiri mjeseca vlada ne poduzima ništa i pere ruke od gorućih gospodarskih problema ocijenio je Popijač. Podsjetio je kako je bivša vlada prošle godine bila suočena s činjenicom da vlasnik Diokija nije u stanju voditi kompaniju te se vlada morala uključiti.

"U dogovoru s HEP-om i Inom osigurali smo energetsku komponentu da se nastavi s radom", rekao je Popijač, a reagirao je Boro Grubišić (HDSSB) i rekao kako se čini da su "teze zamijenjene".

"Govori se da je prošla vlada učinila sve da ne dođe do današnje situacije. Odakle onda 1,6 milijardi kuna duga Diokija, a da nitko nije reagirao", zapitao se Grubišić.

Branko Vukšić (Hrvatski Laburisti) kazao je da je Dioki posljedica rada biše vlade, ali da se i ova vlada u nekom pogledu ponaša kao i bivša.

"To da vlada radi treba se čuti u Saboru, a ne čitati iz novina", rekao je Vukšić.

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem poručio je kako se Vlada "itekako bavi pitanjem stanja u Diokiju kao i rješavanjem drugih problema koji su se nagomilali u realnom sektoru".

Od 23. siječnja Ministarstvo rada je obavilo desetak sastanaka, uključeno je bilo i Ministarstvo financija kao i Ministarstvo gospodarstva, podsjetio je.

"Mediji redovito izvješćuju što se događa sa Diokijem. Ja mislim da vlada treba raditi svoj posao i da ju ne ometamo u tome radu, a uvijek odgovara i ovome Hrvatskom saboru za svoj rad, ali dajmo joj priliku da radi svoj posao", poručio je predsjednik Sabora Boris Šprem predstavnicima zastupničkih klubova koji su tražili očitovanje predstavnika vlade u Saboru o stanju u Diokiju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 16.03.12. 18:21

Nosonja Popijač i antropološki i retorički odgovara liku Pinokija.Em je nosat em je lažljiv.No on popunjava sliku posljednjeg utočišta pokvarenjaka a to je hrvatski Sabor i hrvatska poilitika općenito.


registracija
29/11/09

Ivis, 16.03.12. 21:26

Koju je on ulogu imao ranije, kod Jace? Govori gluposti...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika