18.03.2012. / 10:37

Autor: Hina

Šoping u BiH

Vlasnici trgovačkih centara u blizini granice zadovoljno trljaju ruke, piše Avaz, tvrdeći da se promet svakodnevno povećava otkako je Hrvatska podigla stopu PDV-a

IlustracijaIlustracijaU porastu je broj hrvatskih građana koji zbog nižeg PDV-a odlaze u kupovinu u Bosnu i Hercegovinu, ostvarujući velike uštede u kućnome proračunu, piše u nedjelju sarajevski Dnevni Avaz koji izvješćuje o gužvama u prodajnim centrima u mjestu Gabela Polju na granici kod Metkovića.

Ispred trgovina u tom dijelu čapljinske općine velik je broj parkiranih automobila splitskih, dubrovačkih i makarskih registarskih oznaka, a na graničnome prijelazu BiH navode da je broj prelazaka državljana Hrvatske udvostručen.

Hrvatski kupci Avazu su rekli da se kupovina u BiH isplati jer je stopa PDV-a za osam posto niža nego u Hrvatskoj, pa pri većem 'shoppingu' građani uštede oko 50 konvertibilnih maraka (oko 200 kuna). Istodobno, pri kupnji u iznosu većem od 100 konvertibilnih maraka hrvatski građani mogu ostvariti i povrat PDV-a.

Vlasnici trgovačkih centara u blizini granice zadovoljno trljaju ruke, piše Avaz, tvrdeći da se promet svakodnevno povećava otkako je Hrvatska podigla stopu PDV-a.

Avaz dodaje kako Hrvati, osim kućnih potrepština, u BiH troše i na gorivo. Cijena eurosupera 95 u BiH niža je za oko 1,10 do 1,20 kuna po litri nego u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
24/11/10

aabar, 18.03.12. 12:05

Koji glupo naslovi i bez argumenata,nije PDV krivac za kupnju preko grane već Mega trgovci joji su digli cijene do neba,i jučer sam po spizu bio u Italiji koja je isto digla PDV ali artikli su još jefiniji ,zašto je pašta 10-11Kn kod nas a u Italiji 2 kn,PDV kod nas 25% au Italiji 21% po novinarima zrazlika od 8-9 kuna je PDV...pršut bez kosti 49,oo Kn
Sir Ementaler 42,oo kn,Gouda 36,ookn,Brašno tip kao 550 al bolje 4,ookn, paker oranžade od 1,5l 13,k00 Radenska 3 srca paket 12,00 kn itd itd,i tako već 3 godine i još povrat poreza pa ti vidi.....Novinari pogledajte malo bolje!!!


registracija
26/1/08

Rampa, 18.03.12. 18:17

Idem jednom mjesečno u Sloveniju, za oko 40% je u prosjeku sve jeftinije!

U BiH, ne bih išao niti da sam blizu granice, jer, bez uvrede, proizvodi u tamošnim trgovinama, osobito prehrambeni su vrlo dvojbene kvalitete, uvozi se iz "egzotičnih" država, nema skoro nikakve veterinarske kontrole, porijeklo mesa je vrlo upitno, prekucavaju se rokovi trajanja na mnogim proizvodima od čokolada do mesa, itd....

Jednom sam kupio tamo čokoladu i keks u jednoj uglednoj trgovini, bolje da ne pišem ovdje što sam zatekao kad sam otvorio ambalaže!

Nisam smio u autu to ostaviti, već sam odmah potražio kantu za smeće!!

Gorivo je također lutrija, miješa se u njega sve i svašta, znam ljude kojima je auto stao već nakon nekoliko km!

Osobito ste nahebali ako vas zapadne ruska "brlja" iz B.Brodske rafinerije!

Sad, znam da nije svugdje isto, ali........


registracija
12/1/11

siziff, 18.03.12. 18:19

Ništa novo!
Hrvati su sa svojom turbo gluposću obogatili i pozlatili sve pogranične gradove.( Komunjare nisu znale uvesti đins i sašiti traperice, i proizvesti neke majice i košulje koje bi makar nečemu izgledale-na nivou italijanskog bofla iliti škarta, uzrokujući na taj naćin milione i milione dolara, jer su bili toliko zauzeti pljeskanjem istim onima čiji potomci sada na isti naćin drkaju batinu prodavajući to pod ekonomsku politiku) Trst, Grac pogotovo.
Austrijanci, Mađari, Italijani su obogatili svoje pogranične gradove na našoj gluposti
Dok je hrvatskog gluparenja; svima okolo cvijetaju ruže, a koliko u svojoj gluposti sustavno napredujemo, ruže će cvijetati još veliki broj godina ,svuda naokolo.


registracija
12/1/11

siziff, 18.03.12. 18:22

GREŠKA....."uzrokujući na taj naćin ODLIV miliona i miliona dolara"......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika