18.03.2012. / 12:15

Autor: Hina

Zahlađivanje Merkozy 'idile'

Njemački list dodaje da Merkel i nije tako nezadovoljna što neće podržati kandidata UMP-a, radi njegovih nedavnih izjava o imigraciji

Niolas Sarkozy i Amgela MerkelNiolas Sarkozy i Amgela MerkelNjemačku kancelarku Angelu Merkel, koja je podržala francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, razljutio je obrat kandidata za predsjedničke izbore i sada isključuje sudjelovanje na jednom od njegovih izbornih mitinga, prenosi njemački tisak.

Njemačka čelnica i predsjednica konzervativne stranke CDU je pred svojim bliskim suradnicima pokazala neraspoloženje kada je doznala da Sarkozy više ne želi njezinu nazočnost na mitingu, prenosi tjednik Der Spiegel u subotu u svojoj online verziji.

Njemački list dodaje da Merkel i nije tako nezadovoljna što neće podržati kandidata UMP-a, radi njegovih nedavnih izjava o imigraciji.

Dosadašnji predsjednik je zaprijetio da će izvući Francusku iz Schengenskog prostora ako europski sporazum o slobodnom kretanju ne bude revidirani.

U srijedu je Sarkozy izjavio da će Angela Merkel doći u "jednom trenutku izborne kampanje govoriti o Europi s njim" i dodao da "kancelarka neće doći na miting jer je izborna kampanja stvar Francuza".

Merkel je javno podržala Nicolasa Sarkozyja prilikom francusko-njemačkog ministarskog vijeća početkom veljače u Parizu. "Podržavam Nicolasa Sarkozyja na svim planovima, jer pripadamo prijateljskim strankama", izjavila je tada.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika