18.03.2012. / 15:08

Autor: Totalsport

Federer došao do finala i Isnera

Federer je ovaj turnir osvajao tri puta zaredom, ali sada već dalekih godina (2004., 2005. i 2006. godine). Imat će Federer u nedjelju priliku osvojiti 19. turnir iz Masters serije 1000, što bi bilo izjednačenje rekorda kojeg drži baš Rafael Nadal

ArhivaArhivaŠvicarac Roger Federer i Amerikanac John Isner igrat će u nedjeljnom finalu ATP turnira u Indian Wellsu, iz Masters serije 1000. Nakon Isnerove pobjede protiv Novaka Đokovića u tri seta, Federer je bio bolji od Rafaela Nadala 6-3, 6-4...

U najvećem teniskom rivalstvu koje će uskoro proslaviti i 10-godišnji obljetnicu, Federer i Nadal su igrali 28. put međusobno, a ovo je bila jubilarna deseta pobjeda Švicarca. Također, u zadnjih šest međusobnih mečeva Federer je pobijedio tek drugi put.

U vjetrovitim uvjetima, gdje je i teren bio sporiji nego inače u Indian Wellsu, Federer je bio bolji osvojivši i dvanaest poena više u meču (62-50) koji je trajao točno sat i pol.

U prvom je setu Nadal imao break-loptu više (3-2), ali je Švicarac napravio break više (2-1) za stavljanje prve dionice u džep i lagodnijeg ulaska u nastavak meča. No, u drugom setu se nije mnogo toga promijenilo. Federer je bolje koristio svoje prilike, pogotovo na suparnički servis, te je na kraju slavio zasluženu pobjedu.

Federer je ovaj turnir osvajao tri puta zaredom, ali sada već dalekih godina (2004., 2005. i 2006. godine). Imat će Federer u nedjelju priliku osvojiti 19. turnir iz Masters serije 1000, što bi bilo izjednačenje rekorda kojeg drži baš Rafael Nadal.

Protiv Isnera ima Federer 2-1 u karijeri, ali jedini meč ove godine dobio je Amerikanac. Dogodilo se to u Švicarskoj, u Davis Cup ogledu, na zemljanoj podlozi.

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika