18.03.2012. / 18:36

Autor: Hina

Papa će mirisati na limetu, verbenu i travu

Casoli je s dosad najuzvišenijim klijentom sklopila "pakt tajnosti" i neće odati potpuni popis sastojaka, ali kaže da je stvorila ugodnu kolonjsku vodu "na temelju njegove ljubavi prema prirodi"

ArhivaArhivaMiris koji objedinjuje cvijet limete, verbenu i proljetnu travu osmislila je talijanska autorica parfema Silvana Casoli: riječ je o novoj kolonjskoj vodi namijenjenoj Papi.

Izbirljiv kad je u pitanju odora, crvene mu cipele rade po mjeri, piše internetsko izdanje Guardiana, papa Benedikt XVI. je pojam narudžbe podignuo na sasvim novu razinu jer je naručio da se za njega napravi nova kolonjska vodica.

U mirisu će se osjetiti limeta, verbena i trava, kaže autorica Silvana Casoli koja je već radila parfeme za Madonnu, Stinga i španjolskoga kralja Juana Carlosa.

Casoli je s dosad najuzvišenijim klijentom sklopila "pakt tajnosti" i neće odati potpuni popis sastojaka, ali kaže da je stvorila ugodnu kolonjsku vodu "na temelju njegove ljubavi prema prirodi".

Vatikan je uočio Silvanu Casoli kad je angažirana da osmisli mirise za katolike koji su hodočastili u Santiago de Compostelu u Španjolskoj. Napravila je 'Vodicu vjere' i 'Vodicu nade' (Acqua della Fede i Acqua della Speranza), a ti su se mirisi toliko svidjeli lokalnom svećenstvu da su ih darovali i Papi, piše talijanski dnevnik Il Messagero.

Tada je i sam Benedikt XVI. odlučio naručiti miris. Vatikan je već opovrgavao medijske tvrdnje da je Papa 'šminker' i objašnjavao da su njegovi neobični šeširi, među kojima i crveni panama-šešir, odraz poštovanja prema papinskoj tradiciji, a ne modne osviještenosti.

Poželi li tko zamirisati poput Pape, želja mu se, nažalost, neće ostvariti, prenosi Guardian riječi Silvane Casoli. "Nikad ne bih za novoga klijenta ponovila isti parfem".

Ona svoje druge parfeme, dostupne svima, opisuje kao "proizvod plemenitih i rijetkih esencija koje njoj i njemu šalju nezaboravnu olfaktornu poruku".

U liniji njezinih "senzualno elegantnih" muških mirisa nalazi se i miris "Perfume of Italy" koji obuhvaća miris talijanskih "mora, gorja i prirode", kao i parfem "Cannabis" koji opisuje kao hipnotičan.

Po Guardianovu pisanju, biskupi i kardinali vjerojatno neže biti zainteresirani za parfem "Nude", inspiriran "mirisom kojim samo žensko tijelo može zračiti u stanju ekstaze".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
13/10/09

branimir, 19.03.12. 00:03

Nečuveno!
Starcu od 84 godine rade cipele po mjeri!? Pa toga nigdje nema. Nema čak niti na našoj televiziji.


registracija
26/1/08

Rampa, 22.03.12. 11:16

Biskupi i kardinali su vjerovatno više zainteresirani za miris muških nego ženskih tijela!

Hebi ga, tradicija se ne može tako lako zanameriti!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika