19.03.2012. / 10:45

Autor: Nacional.hr

Francuska:

Četvero poginulih u pucnjavi pred židovskom školom

Ministar unutarnjih poslova je naredio povećano osiguranje u svim židovskim školama

Policija je blokirala gradPolicija je blokirala gradU francuskom gradu Toulouseu nepoznati muškarac je otvorio paljbu iz vatrenog oružja na židovsku školu pri čemu je ubijeno troje djece i jedna odrasla osoba, piše BBC.

Saznaje se kako je u školi u sjeveroistočnom dijelu grada ranjeno i dvoje ljudi. Policija je osigurala područje i u potrazi je za ubojicom koji vozi crni skuter. Dodajmo kako je prije nekoliko dana u istom dijelu Francuske ubijeno troje vojnika, napadač je također vozio skuter.

Predsjednik Nicolas Sarkozy, ministar obrazovanja i ministar unutarnjih poslova Claude Gueant putuju na mjesto zločina. Glavni francuski rabin Gilles Bernheim, izjavio je kako je 'prestrašen' i 'zapanjen' događajem.

Francuska televizijska kuća BFM izvještava kako su među ubijenima školski učitelj, njegova šestogodišnja kći i 17-godišnji učenik. Ministar unutarnjih poslova je naredio povećano osiguranje u svim židovskim školama.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika