19.03.2012. / 12:26

Autor: Nacional.hr

SSSH Vladi: Smanjite trošarine na gorivo - odmah

Ponovno tražimo: smanjite trošarinu na gorivo, odmah. Nova poskupljenja goriva koja slijede samo su alibi za najavljena nova poskupljenja struje, grijanja, plina

Mladen NovoselMladen NovoselSavez samostalnih sindikata Hrvatske reagirao je na najavljeno poskupljenje naftnih derivata i električne energije oštrim pismom Vladi.

Ističu kako su u posljednje dvije godine, plaće realno pale za 3,3 posto, a mirovine za 6,9 posto. Optužuju Vladu kako ne brinu što poskupljenje naftnih derivata aktivira lančano poskupljenje živežnih namirnica i energenata.

"Porast će cijene prijevoza putnika i roba, opet za Vladu nevažno - oni koji odlučuju mogu to platiti. Štoviše, autobusna karta do Varaždina (ili Lošinja, svejedno), saborskoga zastupnika košta šest kuna", ističu iz sindikata i dodaju kako "psihološka granica" cijene goriva ovisi o platežnoj moći pojedinca: za nekoga tko prima plaću 20.000 kuna još nije dosegnuta, za onoga s prosječnom plaćom već je premašena.

"Ponovno tražimo: smanjite trošarinu na gorivo, odmah. Nova poskupljenja goriva koja slijede samo su alibi za najavljena nova poskupljenja struje, grijanja, plina", zaključuju u pismu koje potpisuje predsjednik SSSH, Mladen Novosel.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
24/11/10

aabar, 19.03.12. 14:45

Ma dajte oslobodite nas vaše brige krvopije jedne,samo maglu prodajete..


registracija
30/6/09

jebivjetar, 19.03.12. 22:33

Nemojte nas spašavati vi debeloguzi sindikalni guzonje ! Što je radniku i narodu gore, vama je bolje ! Serete i ni prstom ne mrdate. Primate masne apanaže i lješkarite na Jadranu o našem trošku !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika