19.03.2012. / 15:01

Autor: Hina

Požar u Kopačkome ritu

U Kopačkome ritu vatrogasci gase požar koji je buknuo prijepodne vjerojatno kao nastavak sinoćnjeg požara na otvorenome u Vardarcu, mjestu na rubnom dijelu parka prirode.

Požar je zahvatio Kopački ritPožar je zahvatio Kopački ritU Kopačkome ritu vatrogasci gase požar koji je buknuo prijepodne vjerojatno kao nastavak sinoćnjeg požara na otvorenome u Vardarcu, mjestu na rubnom dijelu parka prirode.

Požar gasi 50 vatrogasaca i devet vozila. Po posljednjim izvješćima, vatra je zahvatila dva četvorna kilometra (2 puta 1 km). Na požarište je poslan i helikopter, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Pretpostavlja se da je požar nastavak jučerašnjeg požara u kojem je na manjem području gorjela trava i suho raslinje i nakon čijeg je gašenja vatra tinjala, a danas se razbuktala zbog snažnog vjetra.

Po riječima glavnog nadzornika Javne ustanove Parka prirode Kopačkoga rita Damira Opačića, oko 11,30 sati požar se proširio i zahvatio travu i raslinje u dužini oko dva kilometra, u prvome redu na ribnjacima te u blizini prijamnog centra koji je izgorio prije nekoliko dana. Požar je uglavnom pod nadzorom, no u svakom trenutku moramo biti spremni na njegovo ponovno širenje, rekao je Opačić i dodao kako trenutačno ne može reći koliko su ugroženi priroda, biljni i životinjski svijet.

Zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Boris Banjan izjavio je za Hinu da je sada stanje nešto povoljnije, no snažan vjetar koji puše može uzrokovati velike probleme.

Vezane vijesti

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika