19.03.2012. / 15:15

Autor: Hina , Nacional.hr

Hamas:

'Izraelu Gaza poligon za napad na Iran'

"Gaza je Izraelu poligon. Izrael odabire Gazu kada želi ispitati svoj proturaketni štit i priprema se za mogući rat protiv Irana i druge sukobe", rekao je Mešal za posjeta Turskoj tijekom vikenda

IlustracijaIlustracijaIzrael se Pojasom Gaze služi kao poligonom za testiranje svojih vojnih sposobnosti za napad na Iran, rekao je Haled Mešal, čelnik islamističkog palestinskog pokreta Hamas u intervjuu u ponedjeljak za službenu tursku agenciju Anatoliju.

"Gaza je Izraelu poligon. Izrael odabire Gazu kada želi ispitati svoj proturaketni štit i priprema se za mogući rat protiv Irana i druge sukobe", rekao je Mešal za posjeta Turskoj tijekom vikenda.

Izrael provodi "državni terorizam" u Pojasu Gaze protiv Palestinaca, rekao je Mešal i pritom branio ispaljivanje palestinskih raketa na izraelski teritorij.

"Izrael nas je napao i naša braća u Gazi imaju prirodno pravo na samoobranu", ustvrdio je.

Primirje između Izraela i palestinskih oružanih skupina u Gazi nastupilo je nakon novog kruga nasilja u kojem je ubijeno 25 Palestinaca u izraelskim napadima, a palestinski pokret raketirao je izraelski teritorij.

Mešala je u Ankari primio turski premijer Recep Tayyip Erdogan. Njegova vlada u lošim je odnosima s bivšim saveznikom, Izraelom nakon izraelskog napada 2010., na brod s humanitarnom pomoći za Gazu što je završilo smrću devet Turaka na brodu.

Zapadne zemlje smatraju Hamas terorističkom organizacijom, ali ne i Turska.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika