Objavljeno u Nacionalu br. 853, 2012-03-20

Autor: Ivan Starčević

Vesna Pusić objavila tajni program HNS-a

Što si bezobrazniji, što si agresivniji, što te manje briga za one s druge strane plota i za one s druge strane granice, to ćeš bolje proći – zacrtala je smjer djelovanja stranke potpredsjednica Pusić, ekskluzivno javlja Nova TV

DNEVNIK 3
Utorak, HRT 1, 23.10
Dragi hrvatski građani, pomozite, recite nam što najviše koči hrvatskog radnika? Kako smanjiti nezaposlenost? Kako izaći iz krize? Vjerujte, bez šale, ovakve i slične budalaštine je hrvatska vlada postavila na facebooku. Građani su ovu neviđeno drsku uvredu pameti dočekali kako i priliči. Pljuštale su uvrede, poruge i otrovno logični komentari, više od tisuću komada, sve neutuživo. Hrvatska TV ih je odlično izabrala, puno više i bolje od onog što je istodobno emitirala Nova TV u svojim Večernjim vijestima. Javna TV je ipak javna TV, pa si vi mislite što hoćete, nađe se tu pametnih ljudi, među onih tri do pet tisuća mozgova. Nama pretplatnicima bilo je lako izabrati najbolje odgovore. Oskara za nježnost u kategoriji 'Kako smanjiti nezaposlenost' dobiva, jednoglasno, pitomi građanin koji je natipkao vlada je plaćena da misli. A na pitanje što koči hrvatskog radnika pobjednički ciničan odgovor glasio je: vi u vladi. Ciničan prema Milanovićevu šoferu Čačiću, jer taj nikad ne koči.


PETI DAN
Petak, HRT 1, 00.10
U prvom satu šestog dana petero intelektualaca, među njima i g. Srećko Horvat, vođa svjetskog pokreta otpora i posljednja nada čovječanstva, napalo nam Jutarnji list. Najprije na Butkovića, pa Butkovića, a ništa o ukinutom Kuljišu kojeg Butković neuspješno pokušava zamijeniti. Imati puna usta Butkovića (mali 'bljak'), znači biti u strašnoj nevolji, a ta je da se petorka nije usudila zucnuti ništa o novinarstvu Tomislava Čadeža, pa im je lik i djelo g. Butkovića poslužilo kao vudu beba kojoj na leđima piše Čadež. Dotični Čadež je u Jutarnjem listu prije otprilike godinu dana bez milosti raskupusao knjižuljak sirotog Srećka Horvata, jednog od petero noćašnjih pretendenata na mjesto glavnog urednika bilo čega. Dok petero uvaženih ne riješe svoje nerješive probleme s Čadežovim tekstom, emisijica će ostati na razini malog prljavog običnog rvackog sukoba interesa. Koristim priliku istaći svoju objektivnost: ja sam prvi pretplatnik Jutarnjeg lista, platio sam tromjesečnu pretplatu, nisam dobio ni jedan primjerak, a vidi me sad: ginem za pravdu i bolje običaje.

DNEVNIK
Subota, Nova TV, 19.15
Održana je stranačka skupština Hrvatske narodne stranke, tj. čačićevaca koji su, njih šest stotina izaslanih, svi kao jedan digli ruku da im predsjednik stranke i dalje bude g.Radimir Čačić, političar koji bi privatizirao svaku školu, svaku bolnicu i svaki zatvor, pa tko želi živjeti, neka za to i plati. Zaokupljen svojim projektom daljnjeg razvoja neoliberalnog kapitalizma u Hrvatskoj on sad ni ne sluti koliko je blizu da u srcu hrvatskog naroda zauzme časno mjesto uz Khuena, Šuvara i Ivića Pašalića. Njegov današnji skupštinski govor da je za građane najbolje da on odlučuje, širokim su osmijehom popratili građani koji smatraju da bi za Hrvatsku bilo najbolje da je Čačić u zatvoru.
Američki gangster Al Capone, Čačićev nešto radikalniji politički prethodnik, dobro je vodio svoje privatizacijske projekte i iz zatvora, pa bi to mogao i naš nezamjenjivi Gazimir, pogotovo uz prihode, bitne za podmićivanje stražara, koje će mu donositi njegov novi patent za automobil bez kočnica. Pri velikim brzinama zaustavlja se sudarom s autom ispred sebe, ili s kamionom, a pri nižim brzinama dovoljan je blagi udar u limenu ogradu gradilišta na Markovu trgu u Zagrebu, quod erat demonstrandum (tj. svi su ti načini već isprobani). Potpuno su sigurni za vozača prvog hrvatskog auta bez kočnica. Patent ima mali nedostatak. Vozač mora biti hrvatski političar, tj. bogataš, ali s vremenom će se i to ukloniti, i to doslovno, jer naš inovator računa da će svi ostali Hrvati izumrijeti.
Novoj TV svaka čast što je, u skladu sa svojom dugom tradicijom nježnog potpomaganja javnih samoubojstava, bez komentara objavila glavu HNS-političarke Vesne Pusić koja govori samo ovo i ništa drugo, pazite sad: "Što si bezobrazniji, što si agresivniji, što te manje briga za one s druge strane plota i za one s druge strane granice, to ćeš bolje proći." Gđu Pusić je napustio svaki smisao za diskreciju, što nije diplomatski. Politička karijera bliži joj se kraju, jer nije lijepo ovako javno objavljivati HNS-ov pravi tajni stranački program.

DO POSLJEDNJEG ZBORA
Subota, HRT 1, 20.10
Uvaženi g. Duško Ćurlić, jedini pretili TV voditelj na svijetu i njegova jedina kolegica Barbara Kolar uveli su nas u svijet kojim vladaju najveći neprijatelji čovječanstva: dosadni voditelji. Bila je to dosadna emisija o dosadnom snimanju emisije o natjecanju u zbornom pjevanju. U naravi je ljudskog bića da se subotom navečer želi zabaviti nečim s televizora, pa bio to i trokut heklane krpice koji zahvaća ekran. Udovoljeno nam je, jer naš je popularni g. Ćurlić odjenuo neke tijesne hlače ispod kojih se sprijeda nadimalo nešto poput pelena za inkontineciju. O zabavi na račun Barbare Kolar, za koji je odgovorna gđa Svekler koja odjećom pretvara Tarika Filipovića u robota, već je sve rečeno.


Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika