20.03.2012. / 13:34

Autor: Nacional.hr

Šeksu se ukida fizička zaštita?

"Bilo je to isključivo zbog Šeksove osobne komocije, a poznato je da on pati na simbole političke moći, tjelohranitelje, službene aute i tajnice", rekao je jedan bivši HDZ-ov ministar

Vladimir Šeks (Pixsell)Vladimir Šeks (Pixsell)Ministarstvo unutarnjih poslova je zatražilo stručnu procjenu od Sigurnosno-obavještajne agencije je li potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sigurnosno ugrožen, piše Novi list.

"Dok ta procjena ne bude gotova ne možemo reći ništa konkretnije o Šeksovom osiguranju", izjavio je ministar Ranko Ostojić. Šeks više od četiri godine nije predsjednik Sabora, pored ulaza u zgradu i dalje se nalazi stražarska kućica, čuvaju ga dva tjelohranitelja. Dodajmo kako ima pravo na službeni auto i vozača, ali ne i na fizičku zaštitu.

"Bilo je to isključivo zbog Šeksove osobne komocije, a poznato je da on pati na simbole političke moći, tjelohranitelje, službene aute i tajnice. Nikad se u stranci nije pričalo o tome da ga bilo tko ugrožava. Osim toga, sredinom 2008. godine kad je Šeks trebao izgubiti službenu zaštitu, hodao je uz pomoć štaka jer je operirao kuk. I to je pridonijelo da mu Vlada ne ukine osiguranje, makar je nakon kraćeg vremena već normalno hodao", rekao je jedan bivši HDZ-ov ministar.

Dodajmo kako je, već dan nakon što mu je 22. prosinca prošle godine završio mandat, bivšem predsjedniku Sabora, Luki Bebiću, ispred zgrade uklonjena stražarska kućica. Kao predsjednik Sabora Bebić je bio štićena osoba prve kategorije, to pravo može uživati još najmanje šest mjeseci po prestanku obnašanja dužnosti. Dalje se vozi u službenom autu i ima jednog tjelohranitelja.

"Ne znam zašto, međutim meni ona nije niti trebala. Zapravo sam jedva čekao da je se riješim jer mi je samo nagrđivala kuću. A korištenje službenog auta i tjelohranitelja nastojim izbjeći kad god mogu. U pravilu me vozi moja kći", rekao je Bebić.

Vezane vijesti

Trebamo se lišiti negativne prtljage

Trebamo se lišiti negativne prtljage

Bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i jedan od utemeljitelja HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je danas kako Hrvatsku u budućnosti vidi kao demokratsku,… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 20.03.12. 14:23

A ko bu ga držal ak padne?


registracija
24/7/11

mrvek, 20.03.12. 15:47

njemu treba dati par unučića neka loče i on je na sedmom nebu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika