21.03.2012. / 09:06

Autor: Hina

Manchester pokrenuo "Operaciju Modrić"

Manchester Unitedu neće manjkati novca u ljetnom prijelaznom roku, jer su fiskalnu godinu završili sa 125 milijuna eura dobiti, a Ferguson je odlučan u namjeri da se napokon dočepa Modrića

ArhivaArhivaU Manchester Unitedu već su pokrenuli "Operaciju Modrić", a važan dio ambicioznog plana dovođenja najboljeg playmakera u Premier ligi je 31-godišnji bugarski napadač Dimitar Berbatov. Prema pisanju britanskih medija Manchester United će u nastojanju da dovede Luku Modrića ponuditi Tottenhamu ogromnu novčanu odštetu i Berbatova.

Iako Berbatov ove sezone uglavnom "grije klupu", Manchester United će aktivirati klauzulu o produženju ugovora za još godinu dana kako bi spriječio da bugarski nogometaš napusti klub u ljetnom prijelaznom roku kao slobodan igrač. No, trener Alex Ferguson ne računa na njega, jer ima dovoljno odličnih napadača, Rooneyja, Welbecka i Javiera Hernandeza. Ferguson će Berbatova iskoristiti kao dodatni argument u pregovorima sa Tottenhamom u vezi dovođenja najboljeg hrvatskog nogometaša.

Manchester Unitedu neće manjkati novca u ljetnom prijelaznom roku, jer su fiskalnu godinu završili sa 125 milijuna eura dobiti, a Ferguson je odlučan u namjeri da se napokon dočepa Modrića.

Britanski mediji navode kako Spursi neće pustiti Modrića ako ponuda bude manja od 40 milijuna funti (oko 48 milijuna eura). Vrijednost Berbatova, koji bi bio dio "paketa" za Modrića, na nogometnom tržištu procjenjuje se na oko 7 milijuna eura.

Tottenhamu će na ljeto morati dovesti napadača, jer je situacija oko sadašnje napadačke linije neizvjesna. Prvi napadač Emmanuel Adebayor u Spurse je došao na jednogodišnju posudbu iz Manchester Cityja. Kod njega nije problem igračka klasa, već prevelika godišnja plaća koju si Tottenham ne može priuštiti. Louis Saha (33), koji je došao ove zime iz Evertona kao slobodan igrač, na zalazu je karijere i ugovor mu ističe u lipnju.

Moglo bi se dogoditi da Spursi u ljeto ostanu sa samo jednim napadačem Jermainom Defoeom (29). Upravo zato Spursima bi dobro došao Berbatov, koji je u klubu sa White Hart Lanea igrao dvije sezone, da bi 2008. otišao u United sa 36 milijuna eura.

Vezane vijesti

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Španjolski prvak Real Madrid spreman je platiti Tottenhamu 30 milijuna funti za hrvatskog veznog nogometaša Luku Modrića, navodi u petak Daily… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika