21.03.2012. / 11:53

Autor: Totalsport

Francuski kup: Šok za Marseille, trećeligaš u polufinalu kupa

Podsjetimo da je senzacija ovogodišnjeg Francuskog kupa aktualni trećeligaš koji se grčevito bori za ostanak u tom društvu

Nogometaši MarseileaNogometaši MarseileaFrancuski trećeligaš Quevilly je preko četvrtfinalista Lige prvaka, Marseillea, izborio plasman u polufinale Francuskog kupa, pobjedom 3-2 nakon produžetaka.

Poveo je domaćin već u 6. minuti susreta preko Juliena Valera, a to je vodstvo na semaforu stajalo sve do pred sam kraj utakmice. Tada je, u 85. minuti, Löic Remy zabio za 1-1, šokirao domaće navijače i odveo utakmicu u produžetak.

Prvih 15 minuta završilo je bez pogodaka, a onda su u drugih petnaest pala čak tri. Najprije je John-Christophe Ayina po drugi put doveo domaćine u vodstvo u 111. minuti, da bi Marseille, tek što je krenuo s centra, ponovno preko Remyja, izjednačio rezultat.

No, ni to nije slomilo domaćine koji su još jednom poveli u 117. minuti, ali ovog puta za Marseille spasa više nije bilo. Strijelac je ponovno bio Ayina.

Podsjetimo da je senzacija ovogodišnjeg Francuskog kupa aktualni trećeligaš koji se grčevito bori za ostanak u tom društvu. Trenutno ima samo bod više od 17. Beauvaisa koji drži posljednje mjesto koje vodi u niži rang natjecanja.

Recimo i da je Quevilly bio finalist kupa 1927. godine, ali i da je ovim uspjehom ponovio rezultat iz 2010. godine, kada je također igrao u polufinalu.

Francuski kup, četvrtfinale:

Quevilly (3) - Marseille (1) 3-2, produžetak (Valero 6, Ayina 111, 117 / Remy 85, 112)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika