21.03.2012. / 13:59

Autor: Nacional.hr

Vlada 3. maj prodaje domaćem investitoru

"Uprava 3. maja ima zadatak pod hitno restrukturirati tvrtku, dati odmah u privatizaciju sve djelatnosti koje nisu osnovna djelatnost, neke i ugasiti ako praktički i ne proizvode, a onda će se naći novi partner za privatizaciju konsolidirane tvrtke i to domaći. Do 1. srpnja 2013. godine 3. maj će biti konsolidiran i privatiziran", saznaje se

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIzvor blizak Hrvatskoj vlada je najavio kako će brodogradilište 3. maj biti konsolidirano i privatizirano oo 1. srpnja 2013. godine, piše Novi list.

Za privatizaciju tražit će se novi investitor u Hrvatskoj, no neće moći opstati sva radna mjesta ni sve organizacijske jedinice unutar 3. maja. Neimenovani izvor tvrdi kako za uspješnu privatizaciju brodogradilišta nije na prvom mjestu novac, nego pamet, znanje i dobar menadžment.

"Kao što se DIV pokazao dobrim rješenjem za Brodosplit, jer ima ljude koji znaju što hoće i znaju što treba raditi, tako će se unutar Hrvatske naći i ozbiljan investitor za 3. maj. Nećemo bjelosvjetske hohštaplere nego domaću pamet i kapital", rekao je za Novi list neimenovani član Vlade.

Vlada je sigurna kako uprava 3. maja može provesti privatizaciju, što bi najvjerojatnije značilo kako će direktor Edi Kučan dobiti rok još barem šest mjeseci da počne restrukturirati tvrtku. Najvjerojatnije će se rješenje za 3. maj naći i u djelomičnoj privatizaciji 3. maj Ugostiteljstva te kći tvrtke TIBO, specijalizirane za proizvodnju brodske opreme.

"Uprava 3. maja ima zadatak pod hitno restrukturirati tvrtku, dati odmah u privatizaciju sve djelatnosti koje nisu osnovna djelatnost, neke i ugasiti ako praktički i ne proizvode, a onda će se naći novi partner za privatizaciju konsolidirane tvrtke i to domaći. Do 1. srpnja 2013. godine 3. maj će biti konsolidiran i privatiziran", saznaje se.

"Ono što je najvažnije jest da 3. maj sigurno ne ide u stečaj, kako su to maliciozno izjavljivali investitori koji su se pokazali neozbiljnima", naglašava izvor.

Podsjetimo kako će na sjednici Vlade u četvrtak biti ponuđeni plan A, B i C za brodogradnju kako je to najavio potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić, nakon što je Danko Končar odbio ući s kapitalom u 3. maj. Končaru je nakon te odluke onemogućen ulaz u vlasničku strukturu brodogradilišta Brodotrogira i Kraljevice.

Dodajmo kako je samoborska tvornica vijaka DIV upravo u procesu preuzimanja Brodosplita uz podršku Vlade. Iz Ministarstva gospodarstva uvjereni su kako će tvrtka brodogradilištu osigurati 1,5 milijardi kuna, prema potpisanim uvjetima natječaja.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika