21.03.2012. / 17:21

Autor: Nacional.hr

Više od 500 sudionika na Oracle Days 2012.

„Hrvatske kompanije nisu dovoljno pripremljene za strelovit rast mobilnog poslovanja koji ih očekuje, pa bi se mnogima moglo dogoditi da naprosto nisu u stanju odgovoriti na potrebe i očekivanja korisnika", rekao je Tadić

S Oracle Days 2012.S Oracle Days 2012.Više od 500 sudionika šeste po redu Oracle konferencije, Oracle Days 2012, okupilo se danas u dvoranama zagrebačkog Hypo centra kako bi se upoznali s novim rješenjima vodećeg svjetskog proizvođača poslovnog softvera i hardverskih sustava, čuli primjere njihove primjene u hrvatskoj praksi i družili se uz razmjenu iskustava, ideja i poslovnih planova.

Konferencija se ove godine zbog bogatog programa po prvi put održava u dva dana, s naglaskom na integriranom pristupu koji donosi pojednostavljenje IT tehnologije, što omogućuje znatno povećanje stupnja njene iskoristivosti. Prvi dan je bio posvećen poslovnim temama, drugi dan je u prvom planu tehnološki segment, a oba su obilježile brojne prezentacije studija slučaja.

Skup IT profesionalaca počeo je u ležernijem tonu, kazalištem sjena karlovačke skupine Promenada club, pobjednika prošlogodišnjeg natjecanja Super talent. Sudionike je potom pozdravio domaćin, generalni direktor Oraclea Hrvatska Marin Tadić, iskoristivši priliku da upozori na sve brži, nevjerojatan ritam promjena u IT-u, koji hrvatski korisnici u svom poslovnom modelu ne smiju ignorirati.

„Hrvatske kompanije nisu dovoljno pripremljene za strelovit rast mobilnog poslovanja koji ih očekuje, pa bi se mnogima moglo dogoditi da naprosto nisu u stanju odgovoriti na potrebe i očekivanja korisnika", rekao je Tadić. Čelnik Oraclea Hrvatska primijetio je kako vodeće hrvatske kompanije, posebno u privatnom sektoru, već stavljaju naglasak na upravljačku izvrsnost, odnosno donošenje odluka na temelju podataka kvalitetnih alata poslovne inteligencije i analize potreba kupaca, dok su operativnom izvrsnošću, poput kontrole troškova, brzine i kvalitete već ovladali. Kvalitetno vođenje projekata je, po Tadiću, najvažniji element u poboljšanju i pojednostavljenju IT-a u hrvatskoj javnoj upravi.

Steve Wainwright, viši potpredsjednik Oraclea za tehnologiju u regiji EMEA govorio je o novim pravilima igre u IT-u koje donosi pojednostavljenje. „Zbog nepotrebne složenosti IT sustava kojima se služe, čak 70 do 90 posto kompanija ne uspijeva iskoristiti puni potencijal koji im nudi informatička tehnologija," rekao je Wainwright. Način na koji su poduzeća prisiljena slagati IT sustav slikovito je usporedio s kupcem koji bi sam morao birati komponente automobila kod raznih proizvođača, pa ih nositi mehaničaru na sklapanje. Oracle prednost vidi u integriranom sustavu cjelovitog rješenja, koje donosi znatno bolje performanse, a jedan isporučitelj je odgovoran za sve.

Petar Bozadijev iz kuće PricewaterhouseCoopers govorio je o pojednostavljenju s gledišta voditelja IT-a, koji usprkos manjim financijskim resursima moraju još snažnije podržavati kritične procese, na što odgovaraju integriranim razmišljanjem, kreativnim pristupom te jednostavnijom IT infrastrukturom i podatkovnom arhitekturom.

Kako sudionici Oracleovih manifestacija pokazuju sve veće zanimanje za praktične primjere, organizator je ove godine posebnu pozornost posvetio izrazito brojnim studijama slučaja - rješavanja informatičkih izazova primjenom Oracleovih rješenja. Predstavljeni su primjeri iz prakse brojnih hrvatskih tvrtki, od Konzuma, do Auto Zubaka, HEP grupe, AZ fonda ili Siemensa.

Novosti s konferencije od ove godine mogu se pratiti i putem mobilnih uređaja, zahvaljujući aplikaciji koju je, kao i konferencijske web stranice, izradila tvrtka NEOS, u Oracle ADF tehnologiji. Aplikacija se koristila i za brzu registraciju korisnika putem smartphonea, budući da, u skladu s Oracleovim principom interoperabilnosti, podržava sve mobilne platforme.

U dosad rekordnom broju tvrtki i institucija koje su kao poslovni i medijski pokrovitelji podržale Oracle Days 2012 ističe se Intel, kao glavni pokrovitelj.

Vezane vijesti

Oracle Days posvećeni tehnološkim, ali i poslovnim rješenjima

Oracle Days posvećeni tehnološkim, ali i poslovnim rješenjima

Šesta godišnja Oracle konferencija održat će se 21. i 22. ožujka 2012. godine u zagrebačkom Hypo centru. Pod nazivom Oracle Days 2012, po prvi puta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika