22.03.2012. / 11:48

Autor: Hina , Nacional.hr

Vlada donijela odluku

Škverovi u privatnim rukama

Hrvatska brodogradnja će opstati, i dalje ćemo graditi velike brodove, s nešto manje ukupne bruto registarske tonaže ali s većom vrijednošću brodova i većom zaradom, izjavio je premijer Zoran Milanović komentirajući donošenje tih odluka

ArhivaArhivaSplitski škver prodaje se samoborskom DIV-u, ponude Danka Končara za Trogir i Kraljevicu su odbijene, pri čemu Kraljevica odlazi u stečaj, a za Trogir, kao i za riječki 3. maj, traži se novo rješenje za privatizaciju i restrukturiranje, dok će se Uljanik privatizirati po modelu radničkog dioničarstva i dokapitalizacijom, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade.

Hrvatska brodogradnja će opstati, i dalje ćemo graditi velike brodove, s nešto manje ukupne bruto registarske tonaže ali s većom vrijednošću brodova i većom zaradom, izjavio je premijer Zoran Milanović komentirajući donošenje tih odluka.

Hrvatska brodogradilišta u zadnjih 50 - 60 godina bila su u vlasništvu države koja je bila odgovorna za sve njihove gubitke i loše poslovanje. Više ne može ostati tako, stvari se moraju mijenjati, a nemamo vremena za gubljenje, naglasio je Milanović.

S EU je ispregovarano ono što je jedino bilo moguće, jer to je realnost. Prethodna Vlada i pregovarači bili su ograničeni nekim realnim okvirima i ništa drugo nisu mogli napraviti, ocijenio je premijer.

Hrvatska je jedina nova članica EU i jedina slavenska zemlja koja živi na moru, od mora i uz more više od tisuću godina. Mi smo mala zemlja na moru, a Poljska je velika zemlja koja ima malo more, dodao je Milanović.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 22.03.12. 13:28

He he he, pala pinka, konačno će Gazimir moći platiti radnike...


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 22.03.12. 14:09

nakon dugogodišnjeg silovanja od strane politike, škvere je vlada kao pravi makro prodala drugom makrou....sa toliko puno narcisoidinih ega u vladi i toliko malo pameti i ne sumljam da su napravili odličan posao..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika