22.03.2012. / 15:04

Autor: Anamarija Kronast

Vichy proslavio Svjetski dan voda

Povodom svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka, tvrtka Vichy podsjeća na važnost i dobrobit vode. Termalnu vodu Vichy prije 2000. godina stvorila je priroda i ona je danas jedan od osnovnih sastojka sadržanih u svim Vichyevim proizvodima za njegu kože

Dnveno je potrebno popiti najmanje litru i pol vodeDnveno je potrebno popiti najmanje litru i pol vodeVichy Eau Thermale stopostotna je čista i prirodna voda, koju znanost ne može imitirati te je kao takva saveznica svih vrsta kože, pa i one najosjetljivije. Mineralni vrt što ga je stvorila alkemija zemlje. Vichyja termalna voda stječe svoja svojstva tijekom prolaska kroz podzemlje, uz jedinstveno djelovanje geoloških utjecaja.

Nastajala je polagano, poniranjem kroz drevne vulkanske sedimentne stijene u francuskoj pokrajini Auvergne, koje su ju obogatile visokim sadržajem minerala. Znanstveni pokusi potvrđuju kako je upravo takav spoj istinski jedinstven i izuzetno učinkovit. Najprije padavinska voda proniče kroz površinske slojeve, što je filtriraju i pročišćuju.

Zatim je put vodi u dubine, sve do 4.500 metara ispod površine. Tamo temperature mogu biti toliko visoke da se voda zagrije na više od 140 °C i miješa s plinovima, koji se podižu iz magme i zatim je guraju natrag prema površini. Za vrijeme laganog uspona kroz kristalaste sedimente – formirane u starom vijeku Zemlje prije približno 500 milijuna godina – voda postaje zasićena mineralima kao što su željezo, kalij, kalcij, mangan, silicij, bakar itd., te s oligoelementima, kao što su fluor, litij, brom i stroncij. Uvjeti miješanja su vrlo posebni, stapanje elemenata čvrsto, a doze nesvakidašnje, što ovu vodu čini jedinstvenom. Na putu prema površini temperatura se snižava i na površinu izvire sa 27,3 °C te s najvišim sadržajem minerala od svih voda, što izviru u okolici Vichyja. To je izvorska, jedinstvena voda kakvu znanost nikako ne može imitirati.

Samo je prirodi poznat čudesan proces, što stvara »mineralni vrt«, složenu aktivnu tvar namijenjenu zdravoj i lijepoj koži. Zato je termalna voda Vichy već više od 80 godina jedan od bitnih sastojaka svih proizvoda za njegu kože laboratorija Vichy. Termalna voda iz Vichyja ima jedan od najviših sadržaja minerala od svih voda u Francuskoj (> 5 g/l). Riječ je o jedinstvenoj aktivnoj tvari, koja potječe iz prirode i znanost je ne može imitirati. Sadrži 15 minerala, čije sinergijsko djelovanje ima ključnu ulogu u metabolizmu kože. Blagotvorna svojstva vode dokazana su kroz 26 znanstvenih pokusa.

Kalcij-štiti tkivo kože.

Kalij-sudjeluje u snabdijevanju stanica kože vodom.

Silicij-učvršćuje, obnavlja tkivo.

Magnezij-potiče obnovu kože.

Željezo-sudjeluje u snabdijevanju kožnih stanica kisikom.

Mangan-spriječava oksidaciju i potiče zacjeljivanje rana.

Bakar-djeluje protuupalno.

Cink-potreban je za rast stanica i zacjeljivanje rana.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika