22.03.2012. / 15:29

Autor: Sanija Hasanić

Kružnim treningom do linije iz snova

Trening je individualan i posebno prilagođen svakom klijentu. Osim toga, klijentima se u Health Clubu često savjetuju i provode programi detoksikacije koji su važni u procesu gubljena kilograma

POČETNO ZAGRIJAVANJE
Klijent se na jednoj od kardio-sprava zagrijava 15 minuta.POČETNO ZAGRIJAVANJE Klijent se na jednoj od kardio-sprava zagrijava 15 minuta.Proljeće je i niste zadovoljne svojom linijom? Naša je preporuka da, osim da pripazite na prehranu, svakako počnete i vježbati. Stručnjaci iz Health Cluba u hotelu The Regent Esplanade savjetuju da se odlučite za kružni trening, osmišljen tako da istovremeno topite masne naslage i oblikujete svoje tijelo. Health Club (Mihanovićeva 1, Zagreb) svoje je usluge usmjerio prema onima koji za sebe žele najbolje, a imaju malo vremena, odnosno idealno je odredište za sve koji žele vrhunsku uslugu u svakom pogledu. Trening je individualiziran tj. prilagođen potrebama svakog klijenta. Prije nego što se počne vježbati, svakom se klijentu napravi dijagnostika nakon koje je mnogo jasnije u kakvu je fizičkom stanju njegovo tijelo, postavi se realan cilj, kao i najbrži te najefikasniji način vježbanja kojim će se taj cilj postići. Osim treninga, objašnjava Nina Jović, voditeljica Health Cluba, klijentima se često savjetuju i provode programi detoksikacije, posebno poželjni kod skidanja suvišnih kilograma. Masažama i drugim ritualima pomažu klijentima i u rješavanju glavnog neprijatelja današnjice - stresa. Health Club hotela The Regent Esplanade klijentima je otvoren 24 sata dnevno (vježbati možete kad god poželite - u pauzi za ručak, prije ili poslije posla, kasno navečer). Svakom klijentu osigurano je i pranje odjeće, kao i čuvanje opreme za vježbanje, vrhunska kozmetika, ručnici, voće i voda. Isprika da ne možete na trening u Health Club jednostavno nema.
Kružni se trening sastoji od 15 minuta zagrijavanja na nekoj kardio-spravi. Nakon zagrijavanja, slijedi razgibavanje i istezanje pet do 10 minuta nakon čega klijent, uz nadzor i pomoć trenera, počinje s kružnim treningom koji se sastoji od osam vježbi. Svaka se vježba izvodi u intervalima od 30 sekundi vježbanja pa 15 sekundi odmora. Potrebno je napraviti četiri serije. Pauza između serija je dvije do tri minute.
Vježbe pokazuje Ivana Krstinić, dizajnerica interijera i 40-godišnja majka dvojice sinova, uz pomoć trenera Bore Bakića, apsolventa kineziologije.

Fotogalerija

  • POČETNO ZAGRIJAVANJE
Klijent se na jednoj od kardio-sprava zagrijava 15 minuta.
  • MILITARY PRESS
Vježba se izvodi na spravi Gym stick. Za pravilno izvođenje vježbe klijent mora držati noge u širini ramena, koljena ne smiju prelaziti vrh nožnih prstiju prilikom spuštanja u čučanj, a leđa moraju biti ravna. Vježba je jako dobra jer prilikom izvođenja podjednako su uključeni mišići ramena, trbuha, leđa i nogu.
  • STABILIZATOR
Pri izvođenju ove vježbe važno je da ruke i tijelo čine kut od 90 stupnjeva. Tijelo mora biti zategnuto i ravno, a klijent ne smije raditi bočne rotacije. Vježbom se aktiviraju mišići trbuha, leđa, ramena, prsa i nogu.
  • TRICEPS POTISAK NA LAT MAŠINU
Koljeno prednje noge mora biti blago savijeno, laktovi čvrsto uz tijelo, a ruke pod kutom od 90 stupnjeva. Prilikom izvođenja vježbe ramena trebaju biti iza, prsa isturena prema naprijed, a leđa ravna i zategnuta. Vježbom se aktivira mišić triceps.
  • KOSI TRBUŠNJACI
U Health Clubu klijentice kose trbušnjake izvode na vibracijskom uređaju Power plate koji pridonosi učinkovitijem vježbanju. Prilikom izvođenja kosih trbušnjaka aktiviraju se svi mišići trbuha i donjeg dijela leđa. Vrlo je važno da leđa pritom budu ravna.
  • PODIZANJE STRAŽNJICE NA LOPTI
Pete moraju biti na lopti. Pokret se izvodi polako i kontrolirano, bez trzaja. Stražnjica se podiže prema gore, ali se ne spušta sasvim do poda. Ovom vježbom aktiviraju se mišići stražnje lože, stražnjice i donjeg dijela leđa.
  • MRTVO DIZANJE S ISPRUŽENIM NOGAMA
Prilikom izvođenja ove vježbe stopala trebaju biti u širini ramena i blago okrenuta prema van. Ruke treba držati čvrsto uz tijelo, a šipku valja spuštati prema podu, uz noge, bez odvajanja. Tijekom vježbanja leđa moraju biti ravna i zategnuta, ramena izbočena unatrag, prsa prema naprijed. Prilikom izvođenja aktiviraju se mišići čitavog tijela.
  • ZANOŠENJE
Tijekom izvođenja ove vježbe posebno su aktivni mišići stražnje lože i stražnjice. Čitavo tijelo mora biti ravno, u ravnoteži da ne bi došlo do bočnih rotacija. Leđa moraju biti zategnuta i ravna, prsti stopala zategnuti prema osobi koja vježba.
  • PODIZANJE KUKOVA IZ PREDNJEG UPORA S NOGAMA NA LOPTI
U početnom položaju kukovi ne smiju propadati ispod lopte i tijelo mora biti zategnuto i ravno. Snagom ramenog pojasa i trbušnog zida klijent podiže kukove u zrak i rola noge po lopti do krajnjeg položaja te ih kontinuirano vraća u početni položaj. Pravilno izvođenje vježbe je mnogo važnije od broja ponavljanja.
  • ZAVRŠNO ISTEZANJE
Na kraju treninga obavezno je detaljno istezanje od najmanje 15 minuta.

Vezane vijesti

'Kokice su hranjive i zdrave'

'Kokice su hranjive i zdrave'

Znanstvena studija sa Sveučilišta Scranton u Pennsylvaniji je dokazala kako su kokice hranjivije od voća i povrća, piše Gizmodo.com Nemojte se bojati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika