22.03.2012. / 18:49

Autor: Nacional.hr

Sindikati najavili

'Tužit ćemo Vladu zbog brodogradilišta'

Šef HUS-a Ozren Matijaševć smatra da je odluka o stečaju Kraljevice nepravedna te je izjavio kako je očito da radnici Kraljevice nemaju jednak tretman kod Vlade kao radnici ostalih brodogradilišta

Brodogradilište KraljevicaBrodogradilište KraljevicaOdluka Vlade o odbijanju ponude Danka Končara za dva brodogradilišta i prihvaćanju DIV-ove za jedno te pokretanje stečaja u brodogradilištu Kraljevica nije dobro prihvaćena među sindikalistima.

Šef HUS-a Ozren Matijaševć smatra da je odluka o stečaju Kraljevice nepravedna te je izjavio kako je očito da radnici Kraljevice nemaju jednak tretman kod Vlade kao radnici ostalih brodogradilišta.

Povjerenik Nezavisnog sindikata u Brodosplitu, Zvonko Šegvić, smatra da se cijela privatizacija odvija nezakonito.

"Podnijeti ćemo tužbu protiv Vlade Republike Hrvatske jer su donijeli nezakonitu odluku. Ne može Europa diktirati nama po svaku cijenu. Znamo što je Europa napravila brodogradilištima - rasturila ih je", rekao je Šegvić za Media Servis.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 22.03.12. 23:37

Predlažem da Vlada pokloni brodogradilište Matijaševiću i njegovim sveznalicama - sa dugovima naravno - pa neka rade.
Ali više ni kune iz državnog proračuna.
Brod košta pet, a prodaš ga za tri nečega. A razliku plaća država.
Krasni "stručnjaci".


registracija
27/12/06

Skipp, 23.03.12. 01:11

laufer slažem se 100% sa dopunom da smo ta "država" ti i ja. Uprava Brodosplita bi trebala odavno biti u zatvoru jer su preko kooperanata izvlačili kolikogod su više mogli i trpali u svoje džepove. Kukali ste da je vlada najavila bolne rezove a od njih ništa? Ova bar ima muda, ovo sa škverovima je trebalo napraviti prije 20 godina. Usput kako to da Uljaniku pod istim tržišnim uvjetima funkcionira fantastično???


registracija
23/10/09

spinner, 23.03.12. 07:34

Mašio je ceo fudbal taj Ozren.
Što nije tužio HDZ-ovu vladu koja je uništila brodogradilišta i sve ostalo.


registracija
26/11/09

CH2710, 23.03.12. 09:39

U potpunosti podržavam gornje komentare.

Ako se u 20 i više godina i uz pomoć državnog novca nisu uspjeli srediti i pozitivno poslovati... neće to nikada učiniti... jer uprave oćigledno nisu sposobne... ili pak - što je u kombinaciji s nesposobnošću itekako vjerojatno - su pljačkali sve što su mogli... a sad bi još više novca od građana.

Naravno, da su i političari koji se tako velikodušno razbacuju državnim novcem, uz uprave brodogradilišta, sasvim sigurno debelo napunili vlastite džepove.

Fuj...


registracija
9/3/10

nostradurus, 23.03.12. 14:21

Prvo nek tuže sebe jer ne zna povesti radnike i tražiti ono što treba. Sindikatlije ne kuže da emisija novca kao kredita služi jedino za uništavanje gospodarstava drugih država. Ako to ne kuži, neće moći pomoći radnicima. Kreditni novac ubija i porobljava.
->Treba se tražiti ukidanje ekspanzije novca kreditima i povratak državne emsiji novca (bez zaduživanja).
reforma.forumhr.com


registracija
9/5/10

lolobrigita, 23.03.12. 15:29

Ozren od Slobodne Dalmacije.Njemu ako se plati, prođe.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika